D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsAmstelveen verlengt partnership met D&B The Facility Group

Amstelveen verlengt partnership met D&B The Facility Group

19-04-2016

De Gemeente Amstelveen kiest – na bijna 12 jaar samenwerking – opnieuw voor de Security Hosts van D&B The Facility Group.

Ruim 14 jaar geleden besloot D&B The Facility Group om een beveiligingsbedrijf op te richten. De beveiligingsmarkt werd toen gedomineerd door 4 beveiligingsbedrijven die gezamenlijk een marktaandeel van bijna 90% hielden, en de aanslagen van 9/11 vonden plaats in die periode. De vraag naar beveiliging nam stevig toe en de situatie rondom beveiligers op de arbeidsmarkt was enigszins overspannen. In die markt introduceerde D&B de Security Host als tegenhanger van de taakgerichte, meer traditionele objectbeveiliger. De Security Host zou een representatieve en communicatief vaardige gastheer of –vrouw zijn, die tevens opgeleid is tot beveiliger. Hoewel de start van het bedrijf op zich liet wachten, is D&B inmiddels een top 10 beveiligingsorganisatie in Nederland en de term ‘Security Host’ wordt vandaag-de-dag door meerdere beveiligingsorganisaties gebezigd.

D&B kwam er in 2002 achter dat in die tijd organisaties nu niet bepaald in de rij stonden om een onderwerp als beveiliging bij een starter op de beveiligingsmarkt onder te brengen. Men was enthousiast, maar terughoudend. Het duurde ruim een jaar voordat D&B uitzicht kreeg op mogelijke eerste klanten. En het raadhuis van de Gemeente Amstelveen was één van die partijen. De Gemeente wilde verjongen, zocht naar meer service en hospitality en stond open voor nieuwe ideeën en initiatieven. Het was met name ook Hans Schekermans, directeur van het facilitair bedrijf van de Gemeente Amstelveen, die zich toekomstgericht toonde.

Amstelveen verlengt partnership met D&B The Facility Group 2

“De heren van D&B hadden toentertijd een goed doortimmerd verhaal. En ondanks dat het beveiligingsonderdeel een nieuwe activiteit van de organisatie was, hadden zij als ondernemers wel reeds een aantal kilometers achter zich liggen,” aldus Schekermans. Bijna tegelijkertijd met één van de grote accountantskantoren in Nederland en het wereldwijde hoofdkantoor van een logistiek dienstverlener maakte het Raadhuis van Amstelveen in 2003 de keuze om met D&B Security in zee te gaan.

Bas Hertz – founder van D&B The Facility Group – herinnert zich dat moment nog goed: “Er zijn van die momenten in je ondernemerschap dat jij het geloof van anderen nodig hebt. En tot op de dag van vandaag zijn wij onze launching customers diep dankbaar voor het vertrouwen dat zij – inmiddels 13 jaar geleden – in ons getoond hebben. Stel dat de Gemeente dit jaar tot de conclusie was gekomen dat D&B niet langer de juiste leverancier geweest zou zijn, dan hadden wij met bloemen, champagne en een hart vol dankbaarheid afscheid genomen. Maar nog gelukkiger zijn we over het feit dat de Gemeente Amstelveen ons nog altijd als een relevante en passende partner ziet.”

Amstelveen verlengt partnership met D&B The Facility Group 3

De aanbesteding was overigens niet een gelopen race. “Dergelijke aanbestedingen stellen ons in staat om telkens opnieuw te toetsen of leveranciers nog altijd voldoen aan onze voorwaarden, doelstellingen en of zij marktconformiteit laten zien. En of er andere partijen zijn die wellicht beter passen bij de cultuur van onze organisatie en de klanten van de Gemeente.” Maar uiteindelijk bleek D&B opnieuw de best passende partij voor de toekomst.

Over de samenwerking met D&B zegt Hans Schekermans het volgende: “D&B heeft in een langdurige partnership aangetoond dat zij in staat zijn om de beveiliging op een gastgerichte wijze te organiseren. Hospitality is – ook voor ons als gemeente – van groot belang. En de gastgerichte houding van de Security Hosts van D&B blijft niet onopgemerkt, noch bij onze burgers, noch bij onze collega’s. Ook in deze aanbesteding bleek dat zij qua gastgerichtheid het best aansloten op de wijze waarop wij met onze inwoners om willen gaan.”

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Eén reactie op “Amstelveen verlengt partnership met D&B The Facility Group”

  1. Dick Huijer schreef:

    Gefelictiteerd. Doet mij deugd. Ervaar fijne samenwerking met D&B medewerkers.

    gr. Dick Huijer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel