top of page
sustainability_header.jpg

A
sustainable

world 

Our vision

Ons CSR beleid is gebaseerd op deze vier pijlers:

 

  • D&B wil graag een actieve bijdrage leveren aan een veilige, gezonde en leefbare planeet voor de komende generatie.

  • D&B is ervan overtuigd dat alle mensen die voor ons werken en alle mensen waarvoor wij werken gelijk zijn aan elkaar conform het gelijkheidsbeginsel uit artikel 1 van de Nederlandse grondwet.

  • D&B’s beleid is gebaseerd op het creëren van een inclusieve organisatie, die niet bevooroordeeld is ten aanzien van welke (culturele) achtergrond, (religieuze) overtuiging, gender, leeftijd of voorkeur dan ook. Het personeelsbestand is een afspiegeling van onze samenleving.

  • D&B spant zich maximaal in om een werkomgeving te bieden waarin onze medewerkers gezien, gehoord en gerespecteerd worden.

Benieuwd naar de D&B MVO ambities op People, Planet en Prosperity? Bekijk onze MVO factsheet.

tex1.jpg

One sustainable focus

De ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s) die door de VN zijn vastgesteld, hebben wij gelinkt aan onze langjarige strategie tot 2030. De vier SDG’s waarop D&B The Facility Group zich focust zijn:

SDG3.jpg

Goede gezondheid & welzijn
(SDG #3)

SDG8.jpg

Waardig werk en economische groei
(SDG #8)

SDG12.jpg

Verantwoorde productie en consumptie
(SDG #12)

SDG13.jpg

Klimaatactie
(SDG #13)

Zo zorgen we gezamenlijk om de wereld in 2030 tot een betere, schonere en gezondere plek te maken.

guideline.jpg

Our
guideline

De certificering voor de MVO Prestatieladder biedt ons een richtlijn in duurzaam ondernemen en focust zich naast Planet, ook op People en Prosperity. De MVO Prestatieladder is dan ook de vervanger voor ISO 14001 (milieumanagement) en zorgt voor een brede kijk op MVO in onze organisatie. Dat vinden wij belangrijk voor onze organisatie, die volledig draait op onze mensen. En het leuke is, tijdens de voorbereidingen voor de audit kwamen we erachter dat veel MVO initiatieven diepgeworteld zitten in onze visie.

mvo_jaarverslag.png

Download hier ons MVO Jaarverslag 2023:

(500kB PDF)

Power to our people 

Van de drie P’s is People voor ons de belangrijkste MVO-pijler. Niet zo gek voor een bedrijf dat draait door de dienstverlening van onze mensen. Onze mensen zorgen voor een unieke ervaring bij opdrachtgevers, geven gasten een warm en vertrouwd welkom en zorgen voor een inspirerende werkomgeving die bij de omgeving past. Ze zijn altijd zorgzaam en betrokken. Daarom staan zij with no doubt voor ons centraal.

Benieuwd naar de D&B MVO ambities op People? Bekijk onze MVO factsheet.

sustainable7.jpg
header_elmer.jpg

“Cleaning gelooft in arbeidscontracten van tenminste 28 uur zodat een Cleaning Host zich onderdeel voelt van het bedrijf en een gezonde werk-privé balans heeft. Met als vereiste dat onze medewerkers overdag kunnen schoonmaken en zo in contact staan met de gasten. Dit verhoogt het werkgeluk van onze medewerkers.”

Elmer Engel

General Manager 

The Cleaning Hosts

Elmer

sustainable1.jpg

Impact on the planet 

Inmiddels meten we al sinds 2019 de CO2 uitstoot van onze bedrijfsactiviteiten op scope 1 en 2 niveau. Hierdoor weten wij dat de grootste impactmakers op het gebied van Planet bij het hoofdkantoor, We Canteen, Cleaning en Mobility ligt. Naast impactmakers, kunnen zij dus ook game changers zijn in de klimaatactie. Onze ambitie is om uiterlijk in 2030 de relatieve CO2 uitstoot van onze bedrijfsvoering ten opzichte van 2019 met 50% te reduceren. Met als vereiste, dat de energie duurzaam is opgewekt.

Veel Planet gerelateerde initiatieven zijn onderdeel van onze bedrijfsconcepten. Bekijk de Factsheet om te zien wat we willen realiseren.

Melissa Kooke.png

“In het traject voor de MVO Prestatieladder Niveau 3 kwamen we erachter dat veel initiatieven verspreid over de organisatie lagen, maar samen voor impact zorgen. Het reduceren van derving bij We Canteen door het aanbieden van eten voor een verlaagde prijs, het verminderen van watergebruik bij het schoonmaken van vloeren bij Cleaning door de inzet van robots en het wassen van auto’s zonder water bij Mobility. Deze initiatieven zijn een eerste stap in onze bijdrage aan een milieubewustere wereld en there is yet more to come. Het zou mooi zijn als we in 2025 niveau 4 bereiken, daar gaan we voor!”

Melissa Kooke

Manager Concept Development

D&B The Facility Group

Melissa

Concerning our prosperity

Met meer dan 1000 medewerkers zijn wij misschien niet de grootste facilitair dienstverlener, maar leveren wel een reële bijdrage aan de werkgelegenheid in onze sector. En niet zomaar een bijdrage, een positieve bijdrage die zorgt voor omzetgroei, persoonlijke ontwikkeling, groei van initiatieven en het stimuleren van de deeleconomie.

Benieuwd hoe we dat doen?

prosperity.jpg
planet6.jpg

“Ik werk veel samen met onze lokale ondernemers en bijna iedere ondernemer geeft aan dat ze We Canteen als een springplank zien voor hun ondernemersgroei. De één bouwt een groter netwerk op en de ander groeit in het bedrijfsproces en wordt daardoor professioneler. En het fijne is, zij maken omzet op een tijd, de lunch, waarop zij normaal gesproken geen omzetontwikkeling zien. Win, win!”

Aeyessa Kuipers

Implementatie Manager

We Canteen / D&B The Facility Group

Aeyessa

tex1.jpg
header_michel.jpg

Director 

Business Strategy

Contactformulier

Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem via onderstaand formulier contact met ons op en wij komen bij u terug.

Indien je geïnteresseerd bent in onze vacatures bekijk dan www.werkenbijdb.nl

Bedankt voor je bericht

Contact

Contact
bottom of page