top of page
header_flex2.jpg

Ability
for 
flexibility 

Our vision

Het 5 jarig dichtgetimmerde contract is niet meer van deze tijd. De afgelopen 10 jaar is flexibele dienstverlening dan ook een megatrend voor Real Estate en Facility Management (REFM). Vanwege de zich steeds sneller ontwikkelende economische cycli waarbij periodes van extreme groei of neergang zichtbaar zijn in de internationale economie of in meer lokale economische sectoren, zoeken bedrijven naar partners die in staat zijn mee te bewegen met hun groei- of krimpscenario’s.

header_herman.jpg

"Soms moet je risico's nemen om verder te komen. Het bieden van flexibiliteit in contractvormen valt hier zeker onder. Tegelijkertijd is dit precies een contractvorm waar ik zelf op navigeer aan de inkoopzijde bij D&B, dus waarom zouden wij als ondernemende partij hier niet in meebewegen. Sterker nog: wij varen hier voor op de golf.'

Herman Bos

CFO

D&B The Facility Group

Herman

tex1.jpg

New ways

De Coronacrisis van 2020 tot 2022 heeft deze behoefte extreem versterkt. In golfbewegingen van ongeveer drie maanden zagen werkgevers hun medewerkers massaal thuisblijven tijdens COVID19 uitbraken. En ze keerden vervolgens weer terug als het virus in bedwang kon worden gehouden. Die drie maandelijkse cyclus van op- en afschalen van activiteit in kantoren heeft gezorgd voor nieuwe dienstverleningsmodellen bij D&B. Deze zijn in te delen in drie categorieën:

header_flex.jpg

Corporate adaptability

D&B heeft de afgelopen jaren haar management geselecteerd op adaptief vermogen. De in het DNA verankerde kwaliteitsdrive van operationele medewerkers zorgt daarnaast voor een can do werkhouding. Als een opdrachtgever aanpassingen snel wil, dan is dat om te beginnen een uitdaging, geen probleem. In de backoffice zijn de HR- en Financiële systemen ingericht op snelle aanpasbaarheid. Tot slot is vanuit de directie een eenvoudige marsorder uitgevaardigd; als een opdrachtgever wil veranderen, dan veranderen wij mee.

Flexible
contracting

Facilitaire contracten zijn traditioneel ingericht op een periode van drie jaar. D&B heeft in nauwe samenwerking met opdrachtgevers een alternatief contractmodel opgesteld dat uitgaat van vier vastgestelde verandermomenten gedurende het jaar. Deze momenten zijn belangrijk, omdat de organisatie tijd nodig heeft om zich aan te passen en D&B verwachtingen moet managen bij de medewerkers van haar opdrachtgevers.

 

Tijdens de vastgestelde 4 verandermomenten kan de opdrachtgever binnen een bandbreedte van 15% het contract aanpassen. 

flex2.jpg
loaf.jpg

A new 
service model

De afgelopen jaren steeg de vraag naar F&B concepten voor startende kantoorlocaties met nog maar weinig gasten of medewerkers. Vanwege de Coronacrisis kwam daar een extra dimensie bij: sterke op- en afschalende werkplekbezetting. Bij wat lagere bezettingsgraden zijn de klassieke ontvangst van gasten én de gebruikelijke F&B concepten onbetaalbaar geworden. Daarom werd een extreem adaptief en kwalitatief concept gelanceerd: Loaf. Dit is het kleine zusje van We Canteen, Loaf combineert F&B met een Hospitality Host. Het aanbod is gebaseerd op verse sandwiches, salades, smoothies en sappen en Barista koffie. Ideaal voor locaties die dagelijks tussen de 1 en 150 lunchgebruikers verwachten.

 

D&B neemt het risico op de F&B-omzet. De opdrachtgever betaalt de counter en de Host. 

Proven 
concepts

Opdrachtgevers met wie contractuele flexibiliteit is gerealiseerd:

  • ASICS (Hoofddorp)

  • WTC (Amsterdam)

De eerste locaties waar u Loaf kunt vinden: 

  • Antonian (Amsterdam)

  • Quarter Plaza (Amsterdam)

  • Plus Ultra (Leiden)

  • B'tween (Amersfoort)

  • C-Avenue (Den Haag)

loaf2.jpg
header_merijn.jpg

"Mijn sales en horeca hart deed pijn wanneer ik 'Nee' moest verkopen aan locaties waar We Canteen niet pastte. Toen wij Loaf als antwoord formuleerden, trok ik dit concept dan ook naar mij toe. Mijn horeca achtergrond kwam hier van pas. Ik heb dan ook echt een stempel op het concept gedrukt. En dat typeert D&B. Die ruimte krijg je niet, maar kun je wel pakken.

Een soort Grab & Go :)"

Merijn de Launay

Senior Manager New Business

D&B The Facility Group

Merijn

tex1.jpg
header_michel.jpg

Director 

Business Strategy

Contactformulier

Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem via onderstaand formulier contact met ons op en wij komen bij u terug.

Indien je geïnteresseerd bent in onze vacatures bekijk dan www.werkenbijdb.nl

Bedankt voor je bericht

Contact

Contact
bottom of page