Schoonmaakdiensten

A truly clean environment

Uit onderzoek blijkt dat een schone werkomgeving een positief effect heeft op de productiviteit, de effectiviteit en het werkplezier van medewerkers. Gezond verstand zou ons vertellen dat kunnen werken in een schone omgeving een basisrecht zou moeten zijn van iedere medewerker binnen een organisatie.

Schoonmaakdiensten Cleaning

Binnen schoonmaakbedrijf Cleaning realiseren wij ons dat de schoonmaakmarkt reeds jarenlang een negatieve reputatie heeft. Dit uit zich in het feit dat meerdere schoonmaakorganisaties nog steeds over de rug van de eigen opdrachtgevers en medewerkers proberen de winstresultaten op te poetsen van de eigen schoonmaakdiensten. Maar ook krijgen opdrachtgevers onder het mom van een prestatiegericht contract vaak niet de afgesproken kwaliteit geleverd, waarbij het niet leveren van contractueel overeengekomen ureninzet van schoonmaakdiensten en management van het gecontracteerde schoonmaakbedrijf eerder regel dan uitzondering lijkt. Daarnaast zijn schoonmaakmedewerkers zelf vaak ook niet gelukkig met hun werksituatie. Cleaning doet haar medewerkers en klanten een daadwerkelijk zuivere belofte. Opdrachtgevers van ons schoonmaakbedrijf bieden wij volledige openheid en eerlijkheid over de uren die wij leveren, de management fee die wij berekenen en het werk dat wij doen. Daarnaast garanderen wij een meetbare verbetering in de technische kwaliteit van de schoonmaakdiensten en de algehele medewerkerstevredenheid. De medewerkers van ons schoonmaakbedrijf kunnen rekenen op ons respect, onze aandacht en een gelijkwaardige behandeling. Tevens bieden wij onze mensen een realistische werkdruk, een goede beloning en een arbeidscontract dat zekerheid biedt. Het klinkt zo logisch, maar het komt helaas weinig voor.

Zichtbare schoonmaak

Schoonmaakbedrijf Cleaning is groot voorstander van zichtbare schoonmaak. Dat zijn wij niet uitsluitend om de reden dat wanneer de medewerkers van onze klant zien dat er schoongemaakt wordt de beoordeling van schoonmaakdiensten licht positiever is. Wij zien grotere voordelen:

  1. Customer Intimacy: een schoonmaakbedrijf werkzaam buiten kantooruren is vaak gebaseerd op een standaard schoonmaakdiensten programma. Echter, bij zichtbare schoonmaak komt onze schoonmaker op gezette tijden bij uw medewerker aan het bureau. Dit stelt uw medewerker in staat om zelf de frequentie en persoonlijke wensen met de schoonmaker af te stemmen voor wat betreft de eigen werkplek.
  2. Integratie: doordat bij de schoonmaakdiensten van Cleaning de schoonmaker overdag aanwezig is, leert deze de gezichten, werkwijze en gedragingen van de verschillende afdelingen en mensen binnen uw kantoor kennen. Op die manier kan onze collega de schoonmaakdiensten afstemmen op wat passend is bij de betreffende afdelingen.
  3. Een vast gezicht en een echte baan: wanneer uw kantoor geheel buiten kantoortijden schoongemaakt wordt, dan is het niet ongebruikelijk om vier of vijf schoonmakers tegelijkertijd, gedurende twee uur in te zetten op uw locatie. Per week zijn dat veel verschillende gezichten en de doorstroom in dergelijke teams is normaliter groot. Schoonmakers van zo’n schoonmaakbedrijf houden veelal meerdere banen aan om tot een volledig inkomen te komen. Zichtbare schoonmaak gedurende zes of acht uur per dag halveert veelal het team schoonmakers dat bij u op locatie de schoonmaakdiensten uitvoert. De schoonmakers van het schoonmaakbedrijf raken bovendien meer betrokken bij uw kantoor, bouwen meer kennis en ervaring op en, omdat men minder of geen aanvullende banen nodig heeft om tot een volledig inkomen te komen, zien wij een toename van geluk, plezier en rust in het leven van onze mensen. Desalniettemin zal een deel van de schoonmaakdiensten altijd plaats blijven vinden buiten kantoortijden. Immers, een open kantoortuin stofzuigen tijdens kantooruren; dat gaat niet werken.

D&B Cleaning - Profiel

Rendement schoonmaakdiensten

Wij hebben de overtuiging dat je van omzet niet kunt eten, van rendement wel. En rendement is nodig om te kunnen investeren in mensen. Alleen dan kun je met een schoonmaakbedrijf een sociaal verantwoord beleid voeren. Wij investeren 2% van onze bruto loonsom in opleidingen (marktgemiddelde 0,23%), wij laten een ziekteverzuim zien van 3,4% (marktgemiddelde 6%) en krijgen een waardering van opdrachtgevers én eigen medewerkers die ruim boven het marktgemiddelde ligt. Al het voorgaande leidt aantoonbaar tot duurzame relaties met opdrachtgevers en medewerkers, wat ons dan weer rendement oplevert.

Ontwikkeling

Aanvullend op de basisopleiding en specialistische schoonmaakopleidingen bieden wij onze mensen de StarClass® schoonmaakdiensten opleiding: een persoonlijke effectiviteitstraining waarin uitgebreid aandacht besteed wordt aan communicatietechnieken, persoonlijke effectiviteit en gast- en servicegericht handelen.

Bedrijfskleding door Mart Visser

Schoonmakers van schoonmaakbedrijf Cleaning gaan gekleed in bedrijfskleding die ontworpen is door Nederlands bekendste couturier Mart Visser. De kleding heeft een zeer representatieve en professionele uitstraling, maar is tevens duurzaam, comfortabel en effectief in het gebruik tijdens de schoonmaakdiensten. Een belangrijke overweging om Mart Visser te vragen om de kleding te ontwerpen, is dat wij grote waarde hechten aan het feit dat het dragen van goed passende en representatieve bedrijfskleding in grote mate bijdraagt aan een gevoel van waardering en trots bij onze mensen.

Schoonmaakdiensten info?

Wilt u meer informatie over de schoonmaakdiensten van D&B? Neem dan hieronder contact met ons op. Indien u behalve over Schoonmaakdiensten meer wilt weten over Integrated Facility Management, Receptiediensten, Objectbeveiliging, Bedrijfscatering, Facility Management, Facility Service Desk of Office Support klik dan op de desbetreffende link…  

     

    Stuur mij dit artikel