D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsZadelhoff gooit roer om op het Amsterdamse Havengebouw

Zadelhoff gooit roer om op het Amsterdamse Havengebouw

19-02-2018

Het iconische Havengebouw, pal naast het Centraal Station, is sinds september 2016 in nieuwe handen: de groep waarvan Cor van Zadelhoff mede aandeelhouder is, is volledig eigenaar geworden.

Vrij snel na die acquisitie startte de zoektocht naar een facilitaire partner, want een groot deel van het facilitaire team op de locatie was in dienst bij het Havengebouw zelf. De nieuwe eigenaar gunde deze mensen een werkgever die hen meer kansen op ontplooiing en ontwikkeling zou bieden. Daarbij was er behoefte aan een nieuwe koers voor wat betreft de hospitality en de horeca in het recent gerenoveerde bedrijfsrestaurant.

Maarten Feilzer en Bart Bruggeman (directie Zadelhoff) kwamen onder andere in contact met facilitair dienstverlener D&B The Facility Group en waren direct enthousiast over bedrijfshoreca-concept We Canteen. Uiteindelijk maakten zij de keuze om de facilitaire dienstverlening integraal te gunnen aan de dienstverlener uit Amsterdam.

Inmiddels heeft D&B The Facility Group de 7 medewerkers van het Havengebouw overgenomen en is zij gestart met de dienstverlening. D&B The Facility Group verzorgt het facilitair management, de schoonmaak, de hospitality en de bedrijfshoreca (We Canteen) met op meerdere dagen per week een wisselende lokale foodondernemer die in aanvulling op het verse basisassortiment van sappen, soepen, broodjes en salades een wereldgerecht serveert.

De eerste reacties op het nieuwe serviceconcept van het Amsterdamse Havengebouw zijn onverdeeld enthousiast. “De samenwerking met D&B voldoet aan alle verwachtingen en de huurders zijn overwegend enthousiast”, aldus Bart Bruggeman. “En natuurlijk is er hier en daar ook nog wel een plooitje glad te strijken waaronder de perceptie dat het assortiment iets duurder geworden zou zijn.” Dat blijkt echter een gevoelskwestie, want één van de eisen was dat de prijzen van het basisassortiment ongewijzigd zouden zijn.

Bent u nieuwsgierig wat D&B The Facility Group bij u op kantoor kan betekenen? Neem dan contact op met Jan-Willem de Bruijn.

Integrated Facility Management - Havengebouw Amsterdam

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere ReceptiedienstenFacility Management, Objectbeveiliging, Bedrijfscatering en Schoonmaakdiensten voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen. Ook kunt u bij ons terecht als u op zoek bent naar een facilitaire interim- of projectmanager. Wilt u hier meer over weten klik dan op de desbetreffende link.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel