Work-Life Balance

12-12-2014

Het werkende en het privéleven gaan meer en meer door elkaar lopen, onder andere doordat de medewerker steeds vaker centraal gesteld wordt en binnen bepaalde grenzen, de ruimte en vrijheid krijgt om te bepalen hoe hij werkt, waar hij werkt, wanneer hij werkt, waarmee hij werkt en met wie hij werkt.

Er is de laatste 20 jaar veel veranderd, maar het lijkt wel alsof de inrichting van de werkplek en het kantoor op veel vlakken zijn blijven stilstaan. Kantoren zijn nog altijd ingericht op fysieke aanwezigheid en de visuele controle daarvan: Als jij er bent, dan werk je en anders niet. Dus iedereen heeft nog altijd een eigen werkplek. Dat is in deze tijden inefficiënt, maar ook ineffectief. Veel belangrijker bij de nieuwe manier van werken is beschikbaarheid en het kantoor wordt primair een ontmoetingsplaats, waar afhankelijk van de activiteit kan worden samengewerkt. Andere werkplekken buiten kantoor worden gemeengoed.

Doordat werk en privé onderdeel worden van dezelfde ruimte en tijd, schuiven ook de behoeften van beiden naar elkaar toe. De nieuwe werknemer heeft ook buiten kantoor behoefte aan goede apparatuur en connectiviteit. Op kantoor moeten er mogelijkheden zijn om te landen, te ontbijten, de kwaliteit van de koffie dient tenminste zo goed te zijn als in de stad en men wil daar ook de privépakketjes kunnen ontvangen. Het kantoor verandert van A-Great-Place-To-Work naar A-Great-Place-To-Be met alle mogelijkheden van thuis….en meer.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel