D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsWe Canteen verandert Nederlandse cateringmarkt

We Canteen verandert Nederlandse cateringmarkt

28-11-2017

Cateringconcept WE CANTEEN is sinds 2011 op missie om bedrijfsrestaurants om te vormen tot food courts waarbinnen lokale ondernemers samen een gevarieerd en écht lekker cateringaanbod verzorgen.

Specialiseren

“Echt lekker en eerlijk eten, bereid door lokale ondernemers die gespecialiseerd zijn in een bepaald product of een bepaalde keuken en op die manier 250 tot 300 dagen per jaar de mooiste paella, een 100 procent biologische hotdog, een geweldig Balinees gerecht of zelfgerookte zalm bereiden. Vanuit een passie om mensen mooi en verrassend eten te serveren. Dat is waar wij gelukkig van worden”, zegt Maaike de Reuver, founder van de vooruitstrevende cateringformule.

Food 100

Food100 Maaike de ReuverWE CANTEEN heeft de afgelopen jaren meerdere innovatieprijzen gewonnen en De Reuver is recent toegevoegd aan de lijst van de honderd voedselverbeteraars in Nederland: de Food100. Niet voor niets, zo blijkt. Mensen zijn de laatste jaren op een andere manier naar eten gaan kijken. De consument wil weten wat hij eet. Zeker in de steden neigen mensen weer naar het doen van boodschappen bij een lokale scharrelslager of groenteboer. “Men hecht een steeds groter belang aan de kwaliteit van eten. Onbespoten, seizoensgebonden, lokaal of fairtrade en bereid met aandacht”, aldus De Reuver. “Een groeiende groep consumenten heeft een steeds grotere hang naar authenticiteit, tastbaarheid, beleving en variatie. De traditionele cateringmarkt probeert op die trends in te springen, maar slaagt daar slechts ten dele in.”

Bedrijfsrestaurants

WE CANTEEN zet lokale ondernemers in om het aanbod in het bedrijfsrestaurant te verzorgen. En dat blijkt te werken. Inmiddels verzorgt WE CANTEEN het eten en drinken in meerdere bedrijfsrestaurants in Nederland en zijn ze de opstartfase voorbij. “Overal waar WE CANTEEN begonnen is, zien we dat er meer mensen naar het bedrijfsrestaurant komen”, licht De Reuver toe. “Opeens staan de lokale ondernemers – die men normaal gesproken tegenkomt in de winkel of het restaurant van de ondernemer, op de buurtmarkt of tijdens een evenement – naast elkaar in het bedrijfsrestaurant van het kantoor. Dat geeft een hele nieuwe beleving en is dagelijks weer een feest voor de gast.”

“WE CANTEEN en haar lokale ondernemers geven eten weer een verhaal en een gezicht”, aldus De Reuver. “En dat proef je.”

Dit artikel verscheen eerder in de Facility Management uitgave bij de Elsevier”

Over We Canteen

WE CANTEEN verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de WE CANTEEN food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere ReceptiedienstenObjectbeveiligingSchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel