D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsWE CANTEEN verandert de spelregels in de Nederlandse cateringmarkt

WE CANTEEN verandert de spelregels in de Nederlandse cateringmarkt

19-01-2016

Cateringconcept WE CANTEEN is inmiddels alweer sinds 2011 op missie om bedrijfsrestaurants om te vormen tot food courts waarbinnen diverse lokale food ondernemers samen een gevarieerd en echt lekker cateringaanbod verzorgen. “Écht lekker en eerlijk eten, bereid door lokale ondernemers, die heel bewust hebben gekozen om 200 tot 300 dagen per jaar de mooiste paella, een 100% biologische hot dog, een geweldige açaí juice of zelf gerookte zalm te bereiden. Vanuit een passie om mensen mooi en verrassend eten te serveren. Dat is waar wij gelukkig van worden”, zegt Maaike de Reuver, founder van WE CANTEEN.

Bekijk via deze link de digitale versie van het artikel over WE CANTEEN in SKEPP’s glossy ‘Kantoor’ van januari 2016.
Bekijk via deze link de digitale versie van het artikel over WE CANTEEN in de Elsevier bijlage van 1 februari 2016.

Game changer

Met die ambitie roeit WE CANTEEN stevig tegen de stroom van de traditionele contractcatering in. “De traditionele contractcateraars zijn voor een groot deel afhankelijk van de enorme kick backs die zij ontvangen van de groothandels over het gerealiseerde inkoopvolume”, vertelt Maaike. “Dat werkt bij ons anders. Een heel groot deel van de inkoop wordt direct door onze ondernemers gedaan. En omdat wij met ondernemers werken, hebben wij ook significant minder personeel op onze payroll. Dat is game changing in onze markt”.

Invloed

Maaike de Reuver werd in 2014 door Misset Catering in de top drie van meest invloedrijke personen in de Nederlandse cateringmarkt opgenomen. Niet voor niets, zo blijkt. Het is geen verrassing dat mensen de laatste jaren op een andere manier naar eten zijn gaan kijken. De consument wil weten wat men eet. Zeker in de steden neigen mensen weer naar het doen van boodschappen bij een lokale scharrelslager of groenteboer. “Men hecht een steeds groter belang aan de kwaliteit van eten. Onbespoten, seizoensgebonden, lokaal of fair trade en bereid met aandacht”, aldus Maaike. “Een groeiende groep consumenten heeft een steeds grotere hang naar authenticiteit, tastbaarheid, beleving en transparantie. De traditionele cateringmarkt probeert op de trends in te springen, maar slaagt daar slechts ten dele in”.

Lokaal ondernemerschap

WE CANTEEN zet lokale ondernemers in om het aanbod in het bedrijfsrestaurant te verzorgen. En dat blijkt te werken. Inmiddels verzorgt WE CANTEEN het eten en drinken in meerdere bedrijfsrestaurants in Nederland en zijn ze de opstartfase voorbij. “Overal waar WE CANTEEN begonnen is, zien we dat er meer mensen naar het bedrijfsrestaurant komen”, licht Maaike toe. “Opeens staan de ondernemers – die mensen normaal gesproken tegenkomen in de winkel of het restaurant van de ondernemer, op de markt of tijdens een evenement – in het bedrijfsrestaurant van het kantoor. Dat geeft een totaal nieuwe beleving”.

De toekomst

Recent won We Canteen de publieksprijs bij de Accenture Innovation Awards binnen het thema Fair Food en kreeg de opdracht gegund om in de Nederlandse kantoren van TomTom de bedrijfshoreca te gaan verzorgen. “We weten inmiddels dat ons concept aanslaat en in de praktijk ook echt werkt. Dat is geweldig en maakt ons allen nog maar meer overtuigd dat de weg die wij zijn ingeslagen een duurzame is.”

Bedrijfsrestaurant bij TomTom van WECANTEEN

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel