D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsWE CANTEEN oprichtster Maaike de Reuver in lijst TheNextWomen to Watch 2016

WE CANTEEN oprichtster Maaike de Reuver in lijst TheNextWomen to Watch 2016

23-05-2016

Als aanstormend talent en succesvolle ondernemer is Maaike de Reuver recentelijk door TheNextWomen100 of het Comité van Aanbeveling aangedragen voor TheNextWomen to Watch: de nieuwe generatie succesondernemers in Nederland met bijzondere groeipotentie. Een initiatief van ondernemersmagazine Sprout, TheNextWomen en Opzij.

TheNextWomen100 en TheNextWomen to Watch worden dit jaar op feestelijke wijze gelanceerd tijdens de Innovation Summit op 23 mei 2016 in Pakhuis West Amsterdam. Hare Majesteit Koningin Máxima zal ’s ochtends het dagprogramma openen. Deze feestelijke opening is de opmaat naar een inspirerend programma in vier verschillende zalen met sprekers uit binnen- en buitenland, de jaarlijkse pitchcompetitie, de Innovation Alley, en 1-on-1’s met experts van onder meer Facebook, Bloomon, LinkedIn, Nike, Treatwell en vele anderen. De lancering van TheNextWomen100 en TheNextWomen to Watch 2016 vindt plaats van 16.45-17.15 uur.

Aansluitend aan de Innovation Summit vindt het TheNextWomen & Opzij 100X100 Diner plaats. Tijdens dit diner komen de netwerken van ondernemende vrouwen (TheNextWomen100 & TheNextWomen to Watch) en machtige vrouwen (Opzij Top100) samen, om de verbinding tussen ondernemers en het bedrijfs- en bestuursleven verder te versterken. De Europese directeur van Facebook – partner van TheNextWomen & Opzij – zal tijdens het diner spreken.

Maaike de Reuver richtte in 2011 – samen met Charlotte van Leeuwen, die ook aanwezig is tijdens de Innovation Summit – cateringorganisatie WE CANTEEN op. “Het gebrek aan onderscheidend vermogen in de cateringmarkt was de reden waarom Charlotte van Leeuwen en ik vijf jaar geleden WE CANTEEN oprichtten”, zo vertelt Maaike de Reuver. “In de horeca zagen wij concepten en producten die we misten in de kantines en bedrijfsrestaurants. Wij zouden die cateringwereld eens laten zien dat catering alles kan zijn wat horeca ook is!” WE CANTEEN besloot om bedrijfsrestaurants om te vormen naar food courts waar een gevarieerd en dagelijks wisselend aanbod wordt bereid en geserveerd door lokale food ondernemers. Veel van deze ondernemers hebben een single dish restaurant, een food truck of gespecialiseerd cateringbedrijf. “Op die manier brengen wij horeca naar de werkomgeving. Mannen en vrouwen die zich 250 of 300 dagen per jaar verbinden aan het maken van een mooie paella, zelf gedraaide bio-hotdogs of authentieke Balinese lekkernijen. Als je daar zo intensief mee bezig bent, dan is er geen haar op jouw hoofd die er over nadenkt te werken met inferieure ingrediënten of smaakversterkers”,  zegt Maaike. “Door de lokale ondernemers dagelijks te wisselen, springen wij in op de behoefte aan een gevarieerd en verrassend etensaanbod. En we kunnen flexibel op- en afschalen door meer of minder ondernemers in het restaurant te plaatsen.”

WE CANTEEN heeft inmiddels meer dan 300 lokale ondernemers aan zich verbonden en diverse innovatieprijzen gewonnen. “Ik hoop van harte dat de cateringmarkt zich gaat realiseren dat catering alles kan zijn wat horeca is, maar dan in de werk- of leeromgeving. Als we dát met elkaar onthouden kunnen we er voor zorgen dat de cateringbranche nu eindelijk eens die ommekeer gaat maken waar de gasten al jaren op wachten.”

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel