D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsWE CANTEEN: Hoe het allemaal begon

WE CANTEEN: Hoe het allemaal begon

29-07-2015

Op reis in Aziรซ maakten Charlotte van Leeuwen en Maaike de Reuver kennis met het idee van een food court, een plek waar lokale ondernemers een diversiteit aan eten en drinken aanbieden. Ze waren zo gecharmeerd van de food courts dat ze het idee mee terug brachten naar Nederland onder de naam โ€˜WE CANTEENโ€™. In september 2011 organiseerden zij een WE CANTEEN proefweek op de Universiteit van Amsterdam waarbij tien verschillende ondernemers uit Amsterdam het aanbod verzorgden. De proefweek werd een groot succes dat niet onopgemerkt bleef door de nationale pers. WE CANTEEN groeide, in 2013 waren er inmiddels 300 lokale ondernemers bij het bedrijf aangesloten en werd het concept tijdens de Misset Catering Awards uitgeroepen tot โ€˜Meest Innovatieve Catering Concept van Nederlandโ€™.

 

Maaike vertelt

Maaike de Reuver, een van de oprichtsters van WE CANTEEN, kijkt met trots terug op de afgelopen jaren. WE CANTEEN groeide en groeide. Maaike: โ€˜Als ik achterom kijk, verbaas ik me er telkens weer over wat we allemaal hebben meegemaakt en opgebouwd in de afgelopen jaren. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat wij naar de Kamer van Koophandel stapten om WE CANTEEN in te schrijven. En vandaag de dag eten en drinken dagelijks honderden mensen in een food court van WE CANTEEN.โ€ Inmiddels verzorgen de lokale ondernemers van WE CANTEEN het eten en drinken in diverse bedrijfsrestaurants in o.a. Amsterdam, Den Haag en Eindhoven en de groei lijkt niet meer te stoppen. โ€œHet voelt zo nu en dan nog wat onwerkelijk, dat onze ondernemers heerlijk eten bereiden en serveren aan al die mensen die daar oprecht van genieten. Allemaal omdat Charlotte en ik, ooit, op reis in Aziรซ, enthousiast werden over het food court en dit idee mee namen naar Nederland om op die manier de Nederlandse cateringmarkt te veranderen. Dat we vervolgens ook nog genomineerd worden voor de Accenture Innovation Awards is een prachtige waardering voor ons harde werk en een heel groot compliment aan ieder van de ruim 300 ondernemers die bij WE CANTEEN zijn aangesloten!โ€

inschrijving kvk WE CANTEEN

Op de foto: Maaike en Charlotte schrijven zich in bij de kvk.

 

Meer over het concept

WE CANTEEN vormt bedrijfsrestaurants om tot een food court waarbij een continue variรซrend aanbod wordt verzorgd door food ondernemers uit de directe omgeving van het kantoor.
Binnen het WE CANTEEN concept verzorgt รฉรฉn lokale ondernemer het basis assortiment bestaande uit brood, soepen, sappen en salades. Vervolgens verzorgen diverse wisselende ondernemers een wereldse aanvulling op dit aanbod. De variatie in het food court is hierdoor enorm. Bovendien leert de ervaring dat food innovaties in 9 van de 10 gevallen het eerst opgepikt en geรฏntroduceerd door lokale ondernemers. Met WE CANTEEN halen organisaties dus de nieuwste innovaties op het gebied van eten en drinken in huis. Doordat de wisselondernemers zich specialiseren op รฉรฉn of twee gerechten en deze tot in de puntjes perfectioneren is de kwaliteit van het eten ook nog eens ongeรซvenaard.

WE CANTEEN geeft eten weer een verhaal, en een gezichtโ€ฆen dat proef je!

 

Over WE CANTEEN

WE CANTEEN werd opgericht door Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen vanwege hun onvrede over de traditionele Nederlandse bedrijfscatering. In 2013 reeds wonnen zij de award voor โ€œMeest Innovatieve Cateringconcept 2013โ€ tijdens de Misset Catering Awards.

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integraleย facilitaire dienstverlening.ย D&B verzorgt onder andereย Receptiediensten, Objectbeveiliging, Schoonmaakdiensten,ย Facility Managementย enย Bedrijfscateringย voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel