D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsWE CANTEEN genomineerd voor Accenture Innovation Award

WE CANTEEN genomineerd voor Accenture Innovation Award

29-07-2015

De Accenture Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. In tien thema’s, waaronder bijvoorbeeld ‘Health & Wellbeing’, ‘Fair Food’, ‘Perfect Cities’ en ‘Circular Economy’ strijden de genomineerde innovaties om de Groene Tulp en de Blauwe Tulpen. De deelnemende bedrijven moeten jonger zijn dan drie jaar. WE CANTEEN is genomineerd in de categorie ‘Fair Food’.

WE CANTEEN introduceerde als eerste het concept van een food court in het bedrijfsleven. In 2014 startte WE CANTEEN op haar eerste permanente bedrijfslocatie. Het food court is een omgeving waar doorwisselende lokale food ondernemers hun specialiteiten aanbieden en op die manier samen het cateringaanbod verzorgen. Daarmee sluit het WE CANTEEN concept naadloos aan op de tijdsgeest waarbinnen mensen weer bewuster omgaan met eten, verspilling en gezondheid. Men wil weer weten wat men eet en hecht een steeds groter belang aan vers en verantwoord voedsel, authenticiteit en beleving.

Het concept van WE CANTEEN is zeer vernieuwend voor de overwegend traditionele markt van de contractcatering. Zo heeft WE CANTEEN geen cateringpersoneel in dienst – immers, men werkt met lokale ondernemers – en koopt WE CANTEEN zelf geen ingrediënten in. Dit terwijl de kick back over het inkoopvolume bij de groothandel binnen de traditionele cateringmarkt een belangrijk onderdeel is van het verdienmodel. Daar komt bij dat het cateringaanbod bij WE CANTEEN wordt verzorgd door doorwisselende lokale ondernemers die zich veelal gespecialiseerd hebben in de bereiding van één of twee gerechten en dit tot in de puntjes geperfectioneerd hebben. Zo bereidt paella ondernemer zo’n 250 paella schotels per jaar, waar men in een traditioneel bedrijfsrestaurant dit gerecht gemiddeld 4 tot 6 keer per jaar bereidt. Voor wat betreft smaak, kwaliteit en perfectie een oneerlijke wedstrijd.

In essentie vormt WE CANTEEN het traditionele bedrijfsrestaurant om in een food court en krijgt eten weer een verhaal, en een gezicht. Dat proef je.

Over WE CANTEEN

WE CANTEEN werd opgericht door Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen vanwege hun onvrede over de traditionele Nederlandse bedrijfscatering. In 2013 reeds wonnen zij de award voor “Meest Innovatieve Cateringconcept 2013” tijdens de Misset Catering Awards.

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel