War-on-Talent

12-12-2014

Het is inmiddels een gegeven dat werknemers die kundig, creatief en gedreven zijn om tevreden klanten te hebben essentieel zijn wanneer een organisatie zichzelf wil wegzetten van de concurrentie. Het is niet voor niets dat CEO’s wereldwijd niet crisis of krimpende markten als grootste risico’s voor de groei van hun organisatie benoemen, maar het in de toekomst geen beschikking hebben over talent.

Ook HR professionals identificeren dat succes steeds vaker een resultante is van de vaardigheid om een getalenteerde pool van medewerkers aan te trekken, te motiveren en te binden. Hoe dan ook, met een eindige hoeveelheid van uitmuntende werknemers in de markt is de concurrentie om hen binnen te hengelen ronduit bruut.

De beste professionals in de wereld blijken te willen werken voor bedrijven in welke zij kunnen excelleren. Waar ruimte is om een daadwerkelijke bijdrage te leveren, waar mensen onderdeel van uitmaken die hen inspireren en aan wie zij zich kunnen spiegelen. Waar de omgeving functioneert als verlengstuk van henzelf. Daarbij wil men werken voor organisaties die een krachtig maatschappelijke boodschap uitdragen en te boek staan als vooruitstrevend. “Een loonstrook zal een persoon mogelijk fysiek op de job houden, maar zal iemand niet emotioneel binden”, aldus verklaren diverse wetenschappers.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

photo credit: akeii via photopin cc

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel