D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsUvA en HvA kiezen voor lokaal ondernemerschap

UvA en HvA kiezen voor lokaal ondernemerschap

29-09-2016

Het is alweer vijf jaren geleden dat het cateringconcept WE CANTEEN voor het eerst het licht zag op de Universiteit van Amsterdam. Twee studentes van de UvA – Charlotte van Leeuwen en Maaike de Reuver – creëerden, in samenwerking met lokale ondernemers, een week lang een food court in de Piramidezaal van het Binnengasthuis. Zij waren vastbesloten om de cateringmarkt op z’n kop te zetten met dit food court concept!

Nog geen vijf jaar later – op woensdag 27 september 2016 – voltrekt zich een bijzonder moment voor WE CANTEEN. In diezelfde Piramidezaal tekende cateraar Cormet Enjoy the Good Life het contract voor de catering op alle locaties van de UvA en de HvA gedurende de komende vijf jaar, startende per 1 januari 2017. WE CANTEEN zal als onderaannemer de invulling van het lokale ondernemerschap op zich nemen.

De organisatie van UvA en HvA heeft heel bewust ingezet op lokaal ondernemerschap in het aanbod van eten en drinken. De organisatie is onlosmakelijk verbonden met de stad Amsterdam en op deze manier haalt zij die stad naar de universiteit en hogeschool. Deze opzet zal moeten zorgen voor reuring, inspiratie en écht lekker eten en drinken. Daarmee leveren de onderwijsinstellingen een belangrijke bijdrage aan een omgeving waarbinnen ontmoeten, samenwerken, studeren en ontspannen de focus heeft.

De lokale WE CANTEEN ondernemers serveren gedurende korte of langere tijd op de diverse locaties van  UvA/HvA hun specialiteiten aan de studenten en werknemers van de onderwijsinstellingen. Op die manier worden de studenten en werknemers blijvend verrast en geïnspireerd door de diversiteit, de kwaliteit en creativiteit binnen het aanbod van eten en drinken op hun onderwijslocatie.

Naast WE CANTEEN wordt in deze unieke combinatie ook samengewerkt met vending automaten bedrijf Maas en Meinders Catering uit Badhoevedorp, die onder andere haar productiekeuken inzet als centrale hub van waaruit alle UvA/HvA locaties beleverd gaan worden. Tevens krijgen WE CANTEEN ondernemers de mogelijkheid om hier hun gerechten te ontwikkelen of te bereiden en dient de locatie als centrale afwaskeuken voor het servies en bestek dat gebruikt wordt op de diverse locaties.

uva-en-hva-kiezen-voor-lokaal-ondernemerschap

De wensen met betrekking tot het cateringassortiment, de aankleding en het lokale ondernemerschap worden de komende periode bepaald – met inspraak van en in samenspraak met de 70.000 studenten, de 10.000 werknemers en de campusorganisaties. Vervolgens wordt een doorlopende dialoog gevoerd met student en medewerker over de algehele tevredenheid, hun input is erg belangrijk voor de doorontwikkeling en optimalisatie van het algehele concept. In de partnership wordt een periode van drie jaar uitgetrokken – die in lijn ligt met de diverse huisvesting-, nieuwbouw- en verbouwplannen van UvA/HvA – om het complete concept op alle locaties volledig geïmplementeerd en draaiende te hebben.

WE CANTEEN is er klaar voor! We zijn erg blij met de samenwerking met Cormet. Niet alleen creëren we in deze samenwerking een uniek en belangrijk podium voor lokaal ondernemerschap, wij geven onze lokale helden tevens de mogelijkheid om écht lekker, goed en vers eten te serveren aan de mannen en vrouwen die in de komende 20 jaar ons wereldbeeld gaan bepalen op economisch, politiek en maatschappelijk vlak. Wij kijken enorm uit naar de mooie samenwerking en verwelkomen iedereen vanaf 1 januari met veel plezier in één van de food courts op de UvA/HvA. Het is nu echt tijd om de cateringmarkt in Nederland op z’n kop te zetten, vanaf de plek waar het vijf jaren gelden allemaal begon voor WE CANTEEN.

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel