D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsSecurity Hosts worden opgeleid om gastgericht te beveiligen

Security Hosts worden opgeleid om gastgericht te beveiligen

28-05-2014

D&B The Facility Group maakt wederom een grote sprong bij de ontwikkeling van haar mensen. Ruim 20% van de security professionals bij D&B The Facility Group hebben de basiscursus Predictive Profiling met succes afgerond. Voor het einde van de zomer heeft ruim 60% van alle Security Hosts het zeer gewilde certificaat op zak. 

D&B The Facility Group maakt bij haar security activiteiten gebruik van de beveiligingsmethodiek Predictive Profiling. In deze methodiek staat de kunst van het herkennen van de goede of kwade intentie van een individu centraal. Anders dan bij traditionele beveiligingsmethodieken, die zwaar leunen op beveiligingstechniek, procedures en regels, staat bij Predictive Profiling het menselijk element centraal. De belangrijkste techniek binnen Profiling om tot een juiste inschatting van een intentie te komen, is middels (gastvriendelijke) interactie met gasten, bezoekers, burgers of reizigers; het stellen van vragen en beoordelen van de antwoorden, het gedrag en de situatie. Techniek en procedures zijn ondersteunend aan de security professional en niet een doel op zich.

Menselijke interpretatie blijkt essentieel om tot een werkend veiligheidsbeleid te komen. Wanneer men geen oog heeft voor het gedrag van mensen mist men een hoop waardevolle informatie. Ofschoon het inschatten van afwijkend gedrag een kerntaak van beveiligers is en de beste manier om dit te doen het in contact treden met mensen is, worden zij vandaag de dag meer en meer geleefd door checklists en procedures. Dit terwijl focus op interactie met mensen niet enkel enorm bijdraagt aan het creëren van een veiligere omgeving, maar tevens leidt tot een prettigere ervaring bij passagiers, gasten en bezoekers.

De beveiligingsmethode Predictive Profiling kan gezien worden als een aanvulling op de bestaande, gastgerichte werkwijze van de security professionals van D&B The Facility Group. De methodiek biedt nieuwe invalshoeken voor wat betreft de interactie met de “gast, medewerker en leverancier van de klant”. Het resultaat van de basiscursus Predictive Profiling zal zichtbaar zijn in een warm welkom van gast, medewerker en leverancier, waarbij bij een persoon met goede intenties een positief gevoel achter blijft dankzij getoonde interesse. Bij een persoon met slechte intenties ontstaat veelal een voor de persoon stressvolle (want lastig op voor te bereiden) situatie. Dankzij de proactieve benadering van de security host wordt een kwaadwillende op het verkeerde been gezet en gaat deze verdachte indicatoren vertonen. Mooi om te vermelden is dat deze opleiding bij diverse klanten van D&B The Facility Group reeds meerdere malen haar succes bewezen heeft.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Werken bij D&B? Bekijk hier alle beveiliging vacatures.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel