D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsChameleon Associates en D&B Security verlengen samenwerking

Chameleon Associates en D&B Security verlengen samenwerking

02-04-2015

Reeds sinds 2011 traint D&B haar security mensen volgens de proactieve beveiligingsmethodiek Predictive Profiling. Sinds 1 januari 2014 werkt D&B Security hierbij nauw samen met training en consultancy organisatie Chameleon Associates. Deze methodiek blijkt naadloos aan te sluiten op de hospitality gedachte van D&B The Facility Group. Inmiddels wint deze methodiek snel aan populariteit binnen de Nederlandse beveiligingsmarkt.

Predictive Profiling

De term en methodiek Predictive Profiling is ontwikkeld door het in de Verenigde Staten gevestigde Chameleon Associates. Na de terroristische aanslagen op 11 september 2001 en de explosieve toename van terroristische activiteiten wereldwijd, besloot The Chameleon Group haar activiteiten op het gebied van counterterrorisme, consultancy en trainingen uit te breiden. Inmiddels opereert Chameleon Associates wereldwijd en heeft zij een toonaangevende reputatie opgebouwd op het gebied van Security consultancy en trainingen. Tot haar klanten rekent Chameleon toonaangevende internationale ondernemingen, federale overheden en lokale rechtshandhavers.

D&B Security kwam in 2010 voor het eerst in aanraking met de Predictive Profiling. Deze methodiek bood D&B nieuwe invalshoeken voor wat betreft de interactie met de gasten, medewerkers en leveranciers van haar klanten. De directie zag de methodiek als een aanvulling op de bestaande, gastgerichte werkwijze van de security professionals van D&B Security. Predictive Profiling focust op proactieve en doelgerichte interactie met mensen en draagt enorm bij aan het creëren van een veiligere omgeving, maar leidt tegelijkertijd tot een prettigere ervaring bij medewerkers, gasten en bezoekers in het contact met de security professionals.

D&B had zelf trainingsexperts in huis die uitgebreide ervaring hadden met deze vooruitstrevende beveiligingsmethodiek. In 2011 is D&B haar security mensen gaan trainen volgens de methodiek Predictive Profiling. “De resultaten die wij bij onze klanten boekten door onze mensen op te leiden volgens de methode van Predictive Profiling bleken dusdanig succesvol dat wij behoefte hadden aan een verdiepingsslag”, aldus Sander de Meester, directielid D&B. “Chameleon Associates staat bekend als thought leader voor wat betreft proactieve security methodieken en de expertise, ervaring en kennis, welke zij hebben opgebouwd en deze sluiten geweldig aan op onze ambitie om als kwalitatief marktleider te boek te staan in de Nederlandse beveiligingsmarkt”.

Allon Knetemann, directeur van Chameleon Associates Europa, vult hierop aan: “Hoewel Chameleon Associates meestal wordt ingeschakeld op hoog-risico vraagstukken en omgevingen, past de samenwerking met D&B ons uitstekend. D&B Security heeft de ambitie om de beste in haar markt te zijn en daarbij ziet zij de grote toegevoegde waarde van de mogelijkheden van de mensgerichte beveiligingstechnieken waarin wij gespecialiseerd zijn”.

D&B Security werkt inmiddels ook samen met Chameleon Associates wanneer haar klanten behoefte hebben aan ondersteuning op onderwerpen als dreigingsrapportages, terreurpreventie, het voorkomen van dreigingen vanuit de eigen organisatie en het voorkomen van reputatieschade.

Over Chameleon Associates

Chameleon Associates staat bekend om haar toonaangevende security trainingen en advieswerkzaamheden. Zij werkt voor internationale organisaties, federale overheden en lokale rechtshandhavers en voor corporate en non-profit bedrijven welke gebruik maken van de specialistische security kennis en het internationale netwerk van Chameleon Associates.
Chameleon Associates

 

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Werken bij D&B? Bekijk hier alle beveiliging vacatures.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel