D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsOndernemer Bas Hertz draagt dagelijkse leiding van D&B The Facility Group over aan Jan-Willem de Bruijn

Ondernemer Bas Hertz draagt dagelijkse leiding van D&B The Facility Group over aan Jan-Willem de Bruijn

29-09-2020

27 jaar geleden richtte Bas Hertz – samen met zijn compagnon Derek Hoeffelman – D&B op en hij heeft sindsdien leiding gegeven aan het snelgroeiende bedrijf. Bas Hertz maakt vandaag bekend dat hij de CEO-functie op 1 januari 2021 overdraagt aan Jan-Willem de Bruijn, op dit moment commercieel eindverantwoordelijk bij D&B The Facility Group.

Bas Hertz (links) met opvolger Jan-Willem de Bruijn

“27 jaar geleden, aan het begin van onze studietijd, richtte ik samen met mijn zandbakvriendje Derek Hoeffelman het studentenchauffeursbedrijfje D&B op. Wie had toen kunnen dromen dat wij zouden uitgroeien tot één van de meest gewaardeerde integrale facilitaire dienstverleners van Nederland? Wij werken met ambitieuze opdrachtgevers en hebben inmiddels meer dan 1.200 enorm betrokken talenten in dienst,” zo vertelt Hertz. “Het is zo’n twee jaar geleden dat het bij mij begon te kriebelen. We hebben een pracht van een bedrijf opgebouwd, maar ik raakte nieuwsgierig naar welke andere uitdagingen er nog voor mij in het verschiet zouden kunnen liggen. Ik realiseerde mij dat ik als ondernemer op een punt kwam waarop ik mijn ambities buiten D&B wilde onderzoeken. Tijd om het stokje over te dragen.”

Jan-Willem de Bruijn is bepaald geen vreemde binnen de D&B-organisatie. Hij is al 10 jaar verbonden aan het bedrijf en sinds 7 jaar maakt hij deel uit van de directie. Hij vervulde de rol van operationeel eindverantwoordelijke binnen de organisatie en sinds drie jaar is hij commercieel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van D&B en haar entiteiten. “Toen Jan-Willem 10 jaar geleden bij ons binnen kwam lopen, had ik al het gevoel: Dit zou wel eens mijn opvolger kunnen worden,” zo licht Hertz toe. In augustus van 2019 vroeg Hertz of De Bruijn hem zou willen opvolgen.

“Jan-Willem is mijn gedroomde opvolger. Hij heeft uitstekende relaties met onze opdrachtgevers en de markt. Hij heeft laten zien dat hij succesvolle teams kan bouwen en zijn kwaliteiten worden breed gewaardeerd binnen onze organisatie. Bovendien kent hij onze organisatie door-en-door, is hij een echte cultuurdrager en heeft een essentiële rol gespeeld in de opbouw van de organisatie. Hij is ambitieus, een doorzetter en naar buiten gericht. Dat past perfect bij de volgende fase van het bedrijf waar ik als aandeelhouder aan verbonden zal blijven,” zo vertelt Hertz.

Jan-Willem de Bruijn: “D&B The Facility Group heeft een ijzersterke propositie. Hier werken oprecht betrokken, getalenteerde en ambitieuze mensen. En onze portefeuille van opdrachtgevers is er één om heel erg trots op te zijn. Mijn D&B-hart is in de afgelopen jaren groot gegroeid en ik vind het een enorm voorrecht om leiding te mogen gaan geven aan deze unieke club.” De Bruijn vervolgt: “Het is met name ons ondernemerschap en de aandacht die wij hebben voor onze mensen, onze klanten en de marktontwikkelingen die ervoor zorgen dat wij onderscheidend zijn. We leven in een tijd van grote veranderingen ten gevolge van de coronacrisis en de maatschappelijke versnelling onder invloed van globalisering en technologische ontwikkeling. Het is mijn verantwoordelijkheid om – binnen die dynamiek – iedereen aan boord te houden en onze proposities en marktpositie verder uit te bouwen.”

Hoewel de CEO-wissel al langere tijd op de agenda stond, zorgde de coronacrisis voor een pas op de plaats. “Toen nog onduidelijk was wat er precies op ons af zou komen met het ontstaan van dit nieuwe coronavirus hebben wij direct geconcludeerd dat een leiderschapswissel met alle onzekerheden onwenselijk zou zijn,” zo licht Bas Hertz toe. “Wij hebben onze bedrijven echter snel kunnen aanpassen op de nieuwe realiteit. De vooruitzichten zijn – ondanks de onzekerheid – zeer vertrouwenwekkend en wij zijn dusdanig wendbaar dat wij ook in de toekomst snel kunnen bijsturen, mocht blijken dat dit nodig zou zijn.” Jan-Willem de Bruijn zal op 1 januari 2021 de rol van CEO op zich nemen.

Hieronder het filmpje waarin CEO Bas Hertz zijn organisatie informeert over de aankomende CEO-wissel.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel