D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsCBRE, JLL & D&B gaan ondernemen op hoog niveau

CBRE, JLL & D&B gaan ondernemen op hoog niveau

13-11-2014

CBRE Global Investors, JLL en D&B The Facility Group lijken elkaar te hebben gevonden in het hart van Rotterdam. In de twee indrukwekkende torens van spiegelglas: Delftse Poort, voor velen beter bekend als het Nationale Nederlanden kantoor. “Dit gebouw krijgt het serviceniveau van een vijfsterren hotel”.

Delftse Poort Rotterdam

Het iconische complex Delftse Poort gaat open voor publiek, ondernemingen en flexwerkers die willen ondernemen op een prestigieuze locatie in een complex met het allerhoogste serviceniveau. Het gebouw, ontworpen door architect Abe Bonnema, is tot op heden altijd in gebruik geweest als single tenant kantoorgebouw voor Nationale Nederlanden. Zij was de enige huurder van het complex. In oktober van dit jaar is gestart met het gereedmaken van het gebouw voor multi-tenantgebruik en komt er zo’n 40.000 vierkante meter vrij.

Daarmee hebben de eigenaren de kans gegrepen om het gebouw te herontwikkelen tot een bruisende, stedelijke werkomgeving met een commerciële begane grond die als doorloopgebied voor het publiek gaat fungeren. Dat is voor de levendigheid van het Rotterdam Central District goed en het maakt het complex levendig vanaf straatniveau. Op de derde etage ontstaat een centrale ontmoetingsplek. “Hier komt alles samen”. Een eigentijds food court, een espressobar en werkruimte voor mensen van binnen en buiten het gebouw. De hostesses van Delftse Poort zorgen ervoor dat een ieder op de wenken bediend wordt.

JLL en D&B

De eigenaren van Delftse Poort hebben een duidelijke visie over de rol die het gebouw moet spelen in het bruisende zakencentrum van Rotterdam en het serviceniveau dat daar bij past. “In dit geweldige gebouw hebben wij gekozen voor een dual sourcing waar het hard en soft services betreft. Er zijn hele goede partijen die verstand hebben van technisch beheer. En er zijn partijen die in staat zijn om een serviceniveau in een gebouw te realiseren dat uniek is. Een partij die beide aspecten tot kunst verheven heeft, bestaat in Nederland niet. We hebben dus gekozen voor de beste partijen op elk van deze twee gebieden”.

“Welke faciliteiten een huurder ook nodig heeft, wij regelen het,” zegt Joanne Roozenburg, asset manager bij het CBRE Dutch Office Fund en verantwoordelijk voor Delftse Poort. “Ook de facility managers van het pand worden volledig ontzorgd. Wanneer een organisatie zich hier vestigt, hoeft deze niets meer te doen. Schoonmaak is geregeld, receptionisten zijn geregeld. Er is niemand meer nodig voor de post, de beveiliging of voor de parking. En wanneer blijkt dat er veel vraag is naar bijvoorbeeld een fietsenplan of autohuur dan zorgen we ervoor dat dit er komt. Wij verzorgen alles. Dat scheelt een onderneming mankracht en dus geld. Wij geloven dat dit de toekomst is”.

De samenwerking van JLL en D&B The Facility Group blijkt dusdanig succesvol en in potentie een samenvoeging waar alle stakeholders; eigenaren, huurders en makelaars enorme voordelen aan gaan behalen, dat onderzocht wordt of deze propositie ook voor andere eigenaren de aantrekkelijkheid en waarde van hoogwaardig vastgoed voor de topondernemingen in Nederland nog evidenter kan maken.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel