D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsNaar kantoor gaan wordt een feestje

Naar kantoor gaan wordt een feestje

01-03-2021

Niemand weet precies hoe de wereld er na de coronacrisis uit gaat zien, maar we zien wel dat thuiswerken definitief is doorgebroken. Dat betekent ook dat kantoren een andere functie gaan krijgen. En dat dienstverleners daarbij een cruciale rol spelen.

“We wisten al dat je thuis sommige taken beter kunt uitvoeren dan op kantoor”, vertelt Sander Bon, commercieel directeur bij D&B The Facility Group. “Corona heeft deze trend versneld. In een kantooromgeving e-mails verwerken bijvoorbeeld, duurt lang omdat er continu afleiding is. In onze privé-omgeving gaat dat veel efficiënter.”

Hetzelfde geldt voor solitair werk. “Denk aan rapporten lezen of presentaties maken waarvoor we ons moeten concentreren. En dat kan je beter thuis doen”, stelt Bon. “Het kantoor zal daarom ingrijpend veranderen. Het wordt een plek om te ontmoeten, te vergaderen en creatief samen te werken. In een kantoor zoek je verbinding en inspiratie. Onze missie als facilitaire dienstverlener is dan ook om onze gasten een omgeving te bieden die wij ‘A-Great-Place-To-Be’ noemen. Je krijgt energie van een perfecte ontvangst, gezond en lekker eten en excellente vergaderfaciliteiten.”

“Wij zien verder dat multi-tenant omgevingen kansen bieden”, stelt Bon. “Meerdere bedrijven onder één dak kunnen als community kennis en resources met elkaar delen. Ook is het kostenverlagend. Denk aan het multifunctioneel gebruik van community spaces, recepties of coffee corners.”

Facilitaire dienstverleners gaan nieuwe serviceconcepten aanbieden, aldus Bon. “Verkokerd je diensten en faciliteiten inrichten is een beetje achterhaald. Je moet je services combineren en aanpassen bij dagelijks veranderende omstandigheden.”

Dat betekent ook dat partnerships flexibeler worden. “Jarenlang vasthouden aan je contract is niet meer houdbaar”, vertelt Bon. “Meerdere keren per jaar op- en afschalen, inclusief dynamisch verrekenen, is een must voor opdrachtgevers. Wij hebben pay-per-use contracten ontworpen waarbij we afrekenen op dagelijks verbruik. Maar welke deal er ook gesloten wordt, de meerwaarde van 5 sterren dienstverlening schuilt in het menselijke contact tussen facilitaire medewerkers en de gasten, de kantoorgebruikers. Al je dat begrijpt, kan je van elke dag een feestje maken.”

Dit bericht verscheen eerder op Analyse Nederland.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt een breed palet aan diensten voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen met als doel een beleving te creëren die positief bijdraagt aan hoe mensen in hun vel zitten. Want gelukkigere mensen presteren beter. Wilt u hier meer over weten klik dan op de desbetreffende link.

Of neem contact op met:

Sander Bon
Sander Bon
Commercial Director
06 21 49 97 49

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel