D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsMaaike de Reuver ontvangt felbegeerde Food100 onderscheiding

Maaike de Reuver ontvangt felbegeerde Food100 onderscheiding

13-10-2017

Maaike de Reuver, oprichter van We Canteen, is vandaag toegevoegd aan de lijst van 100 voedselverbeteraars in Nederland. De lijst bestaat uit 50 changemakers (jonger dan 30 jaar) en 50 gamechangers (ouder dan 30 jaar).

Food100 wordt een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie – de millennials – kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst van voedsel vorm te geven.Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, de aantasting van de biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderd dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. “Deze race to the bottom in food moet gekeerd worden”, aldus Food100.

De lijst is samengesteld door een jury die bestaat uit zes onafhankelijke  juryleden die allen diepgaand betrokken zijn bij een breed scala aan onderwerpen omtrent voedsel of de heersende voedselproblematiek. Ook op de Food100 lijst verschijnen namen als Michiel Bakker (Google), Bob Hutten (Hutten Catering), Jonnie Boer (Restaurant De Librije), Rob Baan (Koppert Cress) en Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager.

Maaike de Reuver - Food 100

Maaike richtte in 2011, samen met Charlotte van Leeuwen, cateringconcept We Canteen op om het eten en drinken in de werk- en leeromgeving duurzaam te veranderen. We Canteen transformeert traditionele bedrijfsrestaurants naar dynamische food courts waar dagelijks wisselende lokale ondernemers een groot deel van het aanbod verzorgen.

Food100 is een initiatief van AgriFood Capital, Food Inspiration, Slow Food Youth Network en Food Hub en wordt ondersteund door Rabobank.

Over We Canteen

WE CANTEEN is onderdeel van D&B The Facility Group en verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de WE CANTEEN food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel