D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsHet coolste stukje muur van Nederland

Het coolste stukje muur van Nederland

28-01-2015

Rogier Leopold en Diederik van Gelder van eetwinkel Bilder & De Clercq ontwikkelden een interactieve boodschappenmuur voor kantoren. En zij vroegen D&B The Facility Group en WE CANTEEN om exclusief met hen samen te werken in de markt van de corporate kantoren en hoogwaardig vastgoed.

Boodschappenmuur

Wellicht herken jij dat moment aan het einde van de middag: “schat, even afstemmen, doe jij de boodschappen, of ik? Wat gaan we eten? Waar heb jij zin in?”. Het was de facility manager van Google die het opviel dat veel Googlers aan het einde van de dag bezig waren met het organiseren van het avondeten. Hij benaderde Bilder & De Clercq om na te denken over hoe zij samen het leven van zijn collega’s op dit vlak gemakkelijker en leuker konden maken.

Je moet weten: Bilder & De Clercq is een vooruitstrevende eetwinkel ingericht naar recept. Jij kiest één van de 14 recepten van Bilder & De Clercq. Vervolgens koop jij alle ingrediënten die nodig zijn voor de bereiding van het recept, in exact de juiste hoeveelheden. En thuisgekomen kook jij het gerecht aan de hand van een gemakkelijke receptkaart waarop de bereiding duidelijk wordt uitgelegd. Kan niet mis gaan en de meeste gerechten staan binnen een half uur op tafel! En bovendien veelal biologisch, fair trade en/of lokaal ingekocht.

Inmiddels hangt er bij Google een televisie waarop alle 14 gerechten van Bilder & De Clercq te zien zijn. Deze interactieve boodschappenmuur stelt de medewerker in staat om een gerecht te bestellen door simpelweg de eigen smartphone bij het recept van keuze te houden. Via een draadloze NFC-chip herkent de telefoon het gekozen gerecht en de medewerker kan met één druk op de knop het gewenste gerecht bestellen en afrekenen. Vóór 16:00 uur besteld? Dan staat om 17:00 uur het tasje met ingrediënten en de naam van de besteller klaar om op te pikken uit de koeling van het bedrijfsrestaurant. Daarmee komt een einde aan kook-inspiratie-stress, het zoeken naar een parkeerplaats bij de supermarkt of het last minute bestellen van een ongezonde take-away of thuisbezorgde maaltijd.

Beste innovatie van 2014

Tijdens de jaarlijkse beurs van de Amerikaanse National Retail Foundation is Bilder & De Clerq uitgeroepen tot de beste innovatie van 2014. Volgens de jury onderscheidt Bilder & De Clerq zich van andere foodretailers met maaltijdoplossingen, in plaats van een labyrinth aan producten, die gecombineerd worden met een goed concept en uitstekende afhandeling in de winkel. Doordat klanten de juiste hoeveelheid meekrijgen beperkt Bilder & De Clercq tevens de verspilling van voedsel. De ingrediënten voor de veertien maaltijden van het foodconcept komen verder zoveel mogelijk uit de buurt.
_______________

De Bilder & De Clercq wall is ontworpen in samenwerking met tech partner YesTap en Google Amsterdam. Bilder & De Clercq heeft twee eetwinkels in Amsterdam. Vandaar dat De Bilder & De Clercq Wall door D&B The Facility Group op dit moment uitsluitend aangeboden wordt in Amsterdam. Wij pitchen op kantoren die dagelijks tenminste 200 medewerkers huisvesten.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel