D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsHet ASICS EMEA hoofdkantoor is sensationeel!

Het ASICS EMEA hoofdkantoor is sensationeel!

13-05-2019

Sport- en lifestylebrand ASICS opende begin maart 2019 de deuren van haar nieuwe EMEA hoofdkantoor in Hoofddorp. En ere wie ere toekomt, het lijkt alsof alle lessen die ooit zijn geleerd bij de ontwikkeling en ingebruikname van kantoren hier zijn samengekomen. Het kantoor is duurzaam gebouwd, heeft uitzicht op de geniedijk (UNESCO Werelderfgoed), bevordert het subjectief welbevinden van werknemers en is qua beleving simpelweg indrukwekkend. D&B The Facility Group en haar bedrijfshoreca-tak We Canteen vormen een integraal onderdeel van deze geweldige werkomgeving.

Ellen van Leeuwen & Edwin Idema van Asics

ASICS WORLD

Het nieuwe ASICS hoofdkantoor van 11.000 min Hoofddorp herbergt een ASICS store, een fitness ruimte en veel buitenruimte met uitzicht op de geniedijk (UNESCO werelderfgoed). In het Atrium van het kantoor bevindt zich een spectaculaire showcase-omgeving welke is opgebouwd uit diverse, op elkaar gestapelde ‘brandboxes’, als het ware een gebouw in een gebouw. Een groot deel van het nieuwe hoofdkantoor van ASICS fungeert als showroom.

Ontworpen rondom de werknemer

Ellen van Leeuwen, Facility Manager bij ASICS, en Edwin Idema, Director bij ASICS EMEA, vertellen over hoe dit flagship kantoor tot stand is gekomen. “Allereerst zijn wij in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van de diverse afdelingen en het management binnen ons kantoor, de Champions noemen we die,” zo vertelt Van Leeuwen. “We hebben hen gevraagd om ons te beschrijven hoe hun dag er uit ziet. Hoe komen ze naar kantoor, hoe laat, met wie werken ze samen en op welke manieren?” Op die manier kwam men erachter dat de diversiteit in hoe de mensen van ASICS willen werken groot is. “We zagen dat de patronen en wensen van onze mensen erg uiteenlopen. Iemand van het designteam heeft een heel andere behoefte dan de collega van de financiële afdeling. En daar hebben we maximaal rekening mee gehouden bij het ontwerp van de werkomgeving.”

Lessons learned

“Wij wisten al twee jaar dat het oude kantoor te klein zou worden,” licht Edwin Idema toe. “Daarom konden wij de lessen die wij hebben opgedaan in ons oude kantoor direct toepassen in deze nieuwe werkomgeving. Het is ruimer van opzet, een meer open structuur, warmer, met veel licht en een grotere diversiteit in kleuren en opstellingen.” Van Leeuwen vult aan: “Dit kantoor is heel geschikt om activiteit-gebaseerd te werken. Formeel en informeel te vergaderen en samen te werken. En ook leent het pand zich uitstekend voor evenementen op kleine en grote schaal.”

Activity based working

Van Leeuwen en Idema vertellen hoe medewerkers eigenlijk vanaf de eerste dag intuïtief direct begrepen hoe het kantoor werkte. Ze navigeerden op natuurlijke wijze op de ruimtes die het beste passen bij de activiteit die zij te doen hadden. En ook de algemene ruimtes, waar onder andere de coffee bar en het restaurant zich bevinden, worden benut als break out ruimte, informele ontmoetingsplek en plek om verjaardagen, successen en teammomenten met elkaar door te brengen. Dankzij de gestapelde brandboxes in het atrium ontstaan er rondom de kern van het gebouw allerlei afgeschermde ruimtes die onafhankelijk van elkaar te gebruiken zijn.

De keuze voor D&B

D&B The Facility Group verzorgt bij ASICS een grote diversiteit aan services. De receptiedienstverlening en schoonmaak worden al meerdere jaren door D&B verzorgd. Op het nieuwe kantoor is daar de bedrijfshoreca bijgekomen. Facility Coördinator Claudia Langedijk ondersteunt namens D&B de facilitaire organisatie. “Vlak voordat wij zouden starten op het nieuwe kantoor hebben we het hele team van D&B en We Canteen bij elkaar gehad voor de kickoff. Alle schoonmakers, receptionistes, horecamedewerkers bij elkaar. Ik krijg nog kippenvel als ik daaraan terugdenk,” vertelt Ellen van Leeuwen. “Het maakt een wereld van verschil dat dit team elkaar ziet als directe collega’s. Ze werken intensief samen, verbanden worden snel gelegd, ze hebben aan één woord genoeg en beschikken over een zelfde DNA.” Idema vult aan: “Het team is zichtbaar begaan met elkaar. Het is mooi te zien hoe ze elkaar aan het einde van de week opzoeken om de ervaringen van de afgelopen week met elkaar te delen. Bovendien hebben wij als ASICS het gevoel: Met dit team kunnen we iedere vraag aan.”

Asics D&B Cleaning Host

D&B is onder andere verantwoordelijk voor de schoonmaak op het hoofdkantoor van ASICS.

SIAM-partner

Idema licht toe waarom de dienstverlening van D&B nog meer aansluit op de ambities van ASICS met betrekking tot de werkomgeving. “D&B heeft een uniek integraal dienstenportfolio en groeit daarmee in onze ogen naar een propositie die geschikt is voor een grotere markt. Daarmee sluit D&B goed aan op onze ambitie naar een Service Integration and Management (SIAM) model te groeien.” Idema is verantwoordelijk voor IT, Real Estate en Facilities in de EMEA regio en werkt één dag per week voor de Global organisatie.

We Canteen

De introductie van de bedrijfshoreca van We Canteen op het hoofdkantoor was in het bijzonder een grote verandering. “De overstap was best even spannend,” zegt Van Leeuwen. “Het was ook niet gemakkelijk uit te leggen dat er lokale food ondernemers in het restaurant zouden komen te staan. Dat begrijp je pas als je het kunt voelen en zien. Het was spannend, maar we zijn zo blij dat we het gedaan hebben.” Idema: “Binnen het kantoor wordt er ook echt gesproken over het eten en drinken, het is een onderwerp van gesprek. De lokale ondernemers slaan heel goed aan bij onze internationale populatie. En dat terwijl we nog niet eens alle mogelijkheden van We Canteen benut hebben, bijvoorbeeld qua banqueting en eventing.”

Asics We Canteen Chef

Al het eten en drinken in het restaurant van ASICS wordt dagelijks versbereid op de locatie.

Internationale aandacht

Binnen ASICS is ook internationaal de opening van het nieuwe EMEA hoofdkantoor niet onopgemerkt gebleven. “Er wordt over dit kantoor gesproken in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Japan. Met ons kantoor in Australië hebben we zelfs vrij uitgebreid onze best practices gedeeld,” vertelt Idema. “En in Europa zijn wij nu al een ontmoetingsplek aan het worden,” vult Van Leeuwen aan. “We zijn inmiddels ruim een maand open, maar het voelt nu al zo goed. Met het ondernemerschap en de flexibiliteit van het team van D&B zijn we nu alweer klaar voor de next step. Dit is niet enkel een mooi pand met uitstekende services. Deze omgeving zal echt gaan bijdragen aan hoe mensen samenwerken en op die manier waarde gaan toevoegen aan ASICS als onderneming.”

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere ReceptiedienstenFacility Management, Objectbeveiliging, Bedrijfscatering en Schoonmaakdiensten voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen. Ook kunt u bij ons terecht als u op zoek bent naar een facilitaire interim- of projectmanager. Wilt u hier meer over weten klik dan op de desbetreffende link.

Of neem contact op met:

Sander Bon
Sander Bon
Manager New Business
06 21 49 97 49

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel