D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsGoede schoonmaak op waarde geschat

Goede schoonmaak op waarde geschat

14-01-2014

Ongeveer twaalfhonderd schoonmakers hebben zaterdag 11 januari jl. in Utrecht actie gevoerd voor nieuwe arbeidsvoorwaarden. ”Wij, de schoonmakers in Nederland, krijgen structureel te weinig tijd om ons werk te doen” is de uitspraak van één van de actievoerders.

Het ontstaan van ons bestaansrecht…

Toen ik in 1994 ging werken als sales manager bij één van de top 5 schoonmaakbedrijven, was prijs de bepalende factor en werden de m²-prestaties omhoog gedreven naar onrealistische hoogtes; 20 jaar later is dat niet anders. Het is klaarblijkelijk onmogelijk om kwaliteit te bieden zonder de ‘menselijke maat’ uit het oog te verliezen. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag is een stap in de goede richting, maar niet zaligmakend. In een markt als deze lijken beperkingen de trend, maar juist bedrijven met een sterke ideologie kunnen zich hier profileren.

Schoonmaakbedrijf DSO

In 2000 kreeg ik de kans om te laten zien dat het ook anders kan door het overnemen van een kleiner schoonmaakbedrijf. Vrijwel meteen ben ik begonnen met het focussen op klant- en medewerkertevredenheid. Geen agressief groeiscenario, maar een aanpak die juist leidt tot eerlijke en duurzame schoonmaak. En gelukkig zijn ze er nog: bedrijven die kiezen voor reële tarieven gekoppeld aan bovengemiddelde kwaliteit. Ons schoonmaakbedrijf heeft tot op heden niet alleen opdrachtgevers van het eerste uur, maar ook medewerkers die vanaf de start nog steeds in dienst zijn. Het resultaat: een waardering van opdrachtgevers én eigen medewerkers die boven de 9 ligt. Dus we doen zeker iets heel erg goed!

Een match in DNA

In 2013 kregen wij de kans om voor een project van D&B The Facility Group de schoonmaak te mogen verzorgen. De aanpak, uitstraling van de medewerkers en de aandacht van het management is bij de verantwoordelijken van D&B The Facility Group opgevallen. Een kennismakingsgesprek in augustus van het afgelopen jaar heeft gezorgd voor het in gang zetten van een keuze die ik daarvoor nooit voor mogelijk had gehouden. Een gedeeltelijke verkoop van mijn bedrijf en onderdeel gaan uitmaken van een breder geheel. Wanneer het DNA zo met elkaar overeenkomt en het enthousiasme en de liefde voor het vak en de mensen zo worden gedeeld, dan is blijkbaar alles mogelijk.  

Doordat D&B The Facility Group mijn prestaties op waarde schat, kan ik mijn filosofie eindelijk op grotere schaal verwezenlijken. Namelijk het op mijn beurt op waarde schatten van mijn medewerkers, vertaald in aandacht, respect en beloning.

Jim van Heyningen, Director D&B Cleaning

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel