D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsGezondheidsraad komt met nieuwe Beweegrichtlijnen

Gezondheidsraad komt met nieuwe Beweegrichtlijnen

24-08-2017

Deze week trad de Gezondheidsraad naar buiten met haar nieuwe Beweegrichtlijnen 2017. “Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen”. Als werkgever kunt u hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Bovendien blijkt dat organisaties die zich actief bezig houden met het bevorderen van de vitaliteit van de eigen work force hoger gewaardeerd worden als werkgever.

De Gezondheidsraad is een onafhankelijk adviesorgaan welke de regering en het parlement wetenschappelijk adviseert op het gebied van volksgezondheid en gezondheidsonderzoek. Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken.

Bewegingsrichtlijnen 2017

Ook D&B The Facility Group heeft het thema ‘vitaliteit en wellbeing’ hoog op haar agenda staan. “Zitten is het nieuwe roken”, is een veel gehoorde oneliner in de hedendaagse kantooromgeving. Des te meer tijd men zittend doorbrengt (sedentair gedrag), des te groter de gezondheidsrisico’s, blijkt uit een onderzoek van University Of Leicester onder bijna 800.000 personen. Degenen die dagelijks het langst zaten, hadden meer dan 2 keer zoveel kans op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die daarnaast voldoende beweging kregen was het risico groter. Volgens een andere studie, verschenen in het British Medical Journal kun je twee jaar aan je leven toevoegen alleen al door minder dan drie uur per dag zittend door te brengen. Dit is met een kantoorbaan niet eenvoudig. Uit recent Nederlands onderzoek blijkt dat lang zitten op alle leeftijden toeneemt. Ook op het werk.

Facility Management heeft een grote invloed op de werkomgeving. Het is aan te bevelen om vitaliteit middels het realiseren van een actievere werkomgeving hoog op de agenda te plaatsen, want hier blijkt veel te halen voor de organisatie. Bovendien beschikt de facilitair manager over voldoende mogelijkheden om met impactvolle interventies aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van het gebruik van de trap als dat een reële mogelijkheid is binnen het pand. Creëer mogelijkheden om staand te werken en te vergaderen. Verhoog de mobiliteit van werknemers in het kantoor door op activiteit gebaseerd werken te bevorderen. De inzet van zitballen, balanceerkrukken en fietsbureaus op de werkplek doet eveneens haar intrede, maar blijkt vooralsnog in veel gevallen zuiver experimenteel. Uiteraard zou de mogelijkheid om te sporten op kantoor of wandelend te vergaderen in de directe omgeving eveneens een bijdrage kunnen leveren, maar is niet voor iedere organisatie haalbaar.

D&B The Facility Group is als integraal facilitair dienstverlener doorlopend gefocust op het creëren van een werkomgeving waarbinnen mensen optimaal presteren. Onderzoek wijst uit dat mensen die beter ‘in hun vel zitten’, productiever zijn, meer energie hebben en een lager ziekteverzuim vertonen. Bovendien delen zij gemakkelijker hun ideeën, leggen eenvoudiger contacten en ontdekken eerder hun eigen talenten. Een werkomgeving waarin dat het geval is, noemen wij A-Great-Place-To-Be.

Lees hier over de nieuwe beweegrichtlijnen 2017 van de Gezondheidsraad.

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere ReceptiedienstenObjectbeveiligingSchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel