D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsFacility Management denktank 2012 – FMLab2020 – Creating the future

Facility Management denktank 2012 - FMLab2020 - Creating the future

10-12-2012

D&B Facility Management heeft in 2012 de D&B FM Denktanks georganiseerd. De groepjes van +/- 5 personen spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van de visie en propositie van D&B Facility Management op het gebied van 8 facilitaire onderwerpen.
De teams hebben ruim een jaar de tijd gehad om te werken aan een innovatief en toepasbaar concept voor D&B welke uiteindelijk in een eindpresentatie is gepresenteerd aan de directie en overige teams.

And the winner is…

FMLab2020

“De toekomst begint vandaag”

Snelle veranderingen en de economische neergang geeft Facility Management nu de gelegenheid om een stap naar de voorgrond te maken. Nieuwe generaties met flexibele geest betreden de arbeidsmarkt. Technologische ontwikkelingen gaan zeer snel en vereist snelle denkers om snel te handelen waardoor organisaties een voorsprong kunnen maken op hun concurrentie. FMLab heeft zich verdiept in de futuristische wereld en gezocht naar dé technologische service van de toekomst voor Facility Management.

Creating the Future (Hospitechtality)

Een goede combinatie tussen hospitality en technology  is het antwoord op het aanbieden van nieuwe dienstverlening. In een snel veranderende wereld waarin technische oplossingen om mensen te ontzorgen geen grenzen lijken te kennen, bereiden wij ons voor op ‘the next level’. Om klaar te zijn voor de toekomst en spraakmakende klanten aan ons te kunnen binden, lanceert FMLab een innovatieve oplossing die ‘far beyond’ al het bekende gaat; maak kennis met Kim®!

* Kim® staat voor Kinetic Imaging Module;

* Kim® is een aanraakbaar hologram;

* Kim® is een virtuele, driedimensionale personal assistant die, indien gewenst, altijd met jou in contact staat;

* Kim® is een intelligente oplossing, gevat in een chip, die je bij je kunt dragen in bijvoorbeeld je horloge of een polsbandje;

* Kim® regelt al jouw serviceverzoeken, any time, any place, anywhere;

* Kim® ontzorgt, organiseert, helpt, lost op, geeft antwoord, is interactief en verrast.

Kim® in de praktijk

Stel je voor… Je komt je kantoor binnen en wordt bij binnenkomst vriendelijk door Kim® verwelkomd. Even voor de duidelijkheid: Kim® is dus een levensecht hologram, zij geeft je een hand en praat met jou. Ze benoemt je activiteiten van die dag en checkt of je verder nog wensen hebt. Uiteraard heeft Kim® jouw lopende verzoeken reeds in behandeling genomen, zoals banqueting aanvragen, de ontvangst van je bezoek en het reserveren van de parkeerplaatsen.  Jouw bezoek ontvangt bij binnenkomst zijn persoonlijke Kim®, die hem in zijn eigen taal door middel van indoor-GPS de weg wijst in het pand. Tegelijkertijd wordt de bezoeker gemonitord via track & trace.  Bij de meeting aangekomen, functioneert Kim® als tolk. Kim® is gekoppeld aan social media. Zij attendeert je op de aanwezigheid van relaties, zowel uit jouw persoonlijke netwerk als dat van jouw gasten. Indien gewenst, organiseert Kim® ook een gezamenlijke ontmoeting.

Het spreekt voor zich dat alle facilitaire basis aangelegenheden heel simpel geregeld worden: zie je een kapotte lamp? Met één druk op je horloge, roep je terplekke Kim® op, je meldt haar de storing en via de koppeling met FMIS wordt de handyman gestuurd naar de door indoor-GPS waargenomen locatie. Als de lamp gemaakt is, krijg je een alert op je horloge: je bepaalt zelf of je Kim® nu, later of niet toelaat. Zij meldt de storing af.

Ja die Kim®, dat is me toch een verschijning…

In abonnementsvormen is Kim® voor ieder toegankelijk. Een basis abonnement is gratis, waarmee je bijvoorbeeld storingen kan melden. Met de betaalde abonnementen kun je diensten toevoegen.

Conclusie

Kim® is de toekomst. Met de juiste partnership(s) zal Kim® de FM dienstverlening in ieder bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Bekijk het filmpje van Kim®, geef een reactie hieronder en doe mee aan de discussie.

Christa van der Toorn
Maike van der Weijden
Marije Knijnenburg
Steve Longhorn
Thomas Harms

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel