D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsPas op! De war-on-talent komt er aan. Hier is de oplossing.

Pas op! De war-on-talent komt er aan. Hier is de oplossing.

27-09-2012

‘CEO’s zien als grootste bedreiging voor de groei van hun organisatie de schaarste op de arbeidsmarkt’

De war-on-talent is zo nu en dan nog weinig zichtbaar omdat wij ons allemaal geconfronteerd zien met de eurocrisis. Maar echt, ook aan die crisis komt een einde. Het is op dat moment dat de war-on-talent zichtbaar wordt. De komende jaren gaat een groot deel van de werkende bevolking met pensioen. Jong en fris talent stroomt in kleinere getalen de arbeidsmarkt op. Combineer dit recept met een vleugje economische groei, en jawel, we hebben de war-on-talent. Bij de technische beroepen is het reeds zo ver. ‘CEO’s zien als grootste bedreiging voor de groei van hun organisatie de schaarste op de arbeidsmarkt’

De oplossing

Toch lijkt de oplossing voor een ambitieuze werkgever niet al te complex:

1)      Betaal talent goed;

2)      Biedt talent een inhoudelijk uitdagende baan met perspectief;

3)      Zorg dat talent kan werken in een fijn, licht en uitstekend te bereiken kantoor, liefst midden in de stad (en dus niet in een of andere goedkope donkere doos op een afgelegen industrieterrein).

4)      En, last-but-not-least, zorg dat de beleving op het kantoor een ware 5 Star Experience is. Ok, dit laatste punt verdient wel wat toelichting.

Dit is waar ik wil werken

Een geweldige kantooromgeving is een omgeving die bol staat van de beleving. Een warm welkom door attente en representatieve gastvrouwen, de geur van het groen van de planten en bomen in de ontvangstruimte. Jouw kroost afleveren bij de day care op kantoor en vervolgens een eerste stop in de koffiebar voor een verse cappuccino met een biologische croissant terwijl jij op jouw tablet het laatste nieuws leest.

Vervolgens hard aan het werk, informele brainstormsessie in de iglo om daarna aan te schuiven bij een vergaderlunch met een knapperige salade en vers geperste jus d’orange. Na de toelichting op de jaarcijfers, een potje tafelvoetbal met collega’s in de ruime atrium tuin. Dan doortrekken tot einde dag, de presentatie voor morgen is nog beter geworden dan gehoopt. Op weg naar buiten even bellen met het thuisfront: “Lieverd, lasagne meenemen uit het bedrijfsrestaurant voor thuis?”, want daar houdt zij zo van, weet jij. De kleine ophalen en lekker naar huis. Onderweg besluit je de volgende ochtend te beginnen in de gym op kantoor. De kleine is bij oma.

Dus

Het zijn de werkgevers die op deze manier met het talent binnen de eigen organisatie omgaan, die de war-on-talent gaan winnen. Dit is de omgeving waar het talent van de toekomst wil en zal gaan werken. Wij zijn ‘5 star experience’ facilitair dienstverlener en helpen u met plezier bovenstaand verhaal werkelijkheid te worden. Bekijk onze film hierover.

Bas Hertz, CEO / Founder D&B

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel