D&B TodayAlle HighlightsDe werkomgeving speelt prominente rol bij aantrekken toptalent

De werkomgeving speelt prominente rol bij aantrekken toptalent

18-04-2016

CEO’s wereldwijd zien schaarste op de arbeidsmarkt als grootste bedreiging voor de groei van organisaties. Ook in Nederland zal het herstel van de economie de concurrentie op de arbeidsmarkt doen toenemen. Combineer dat met vergrijzing en flexwet en je hebt de ingrediënten voor een ware War-for-Talent. Waar voorheen HRM de kartrekker was bij het aantrekken en behouden van talent, gaat vandaag de dag het facilitair management een steeds prominentere rol spelen. Aldus Sander de Meester van D&B The Facility Group. 

Nieuwe generaties, nieuwe behoeften

De nieuwe generatie hecht aan andere zaken dan eerdere generaties. Zij willen flexibel werken, rekenen op snelle technologie en een focus op klanttevredenheid als onderdeel van een werkomgeving. Ze kiezen voor plekken waar zij uitgedaagd en geïnspireerd worden. Een omgeving waarin verantwoorde, relevante en succesvolle keuzes gemaakt worden. En een werkomgeving die aansluit op het eigen privé leven.

FM, het nieuwe HRM?

Voorheen speelde HRM een sleutelrol bij het aantrekken en binden van talent. De nieuwe generatie scoort echter hoger dan iedere generatie op ondernemerschap en omgevingsbewustzijn. Ze beschikken over een hoog adaptief vermogen en de generatie verlangt hetzelfde van hun werkgevers. De Generatie-Y is niet onder de indruk van multinationals met grote namen en ze hebben geen behoefte aan een eindejaargesprek. Zij zoeken inspirerende werkgevers. Met een werkomgeving die flexibel, inspirerend en gezond is.

De beleving in de werkomgeving

En daar komt FM om de hoek kijken. Een inspirerende werkomgeving met een flexibel werkplekconcept en uitstekende service blijkt cruciaal voor het aantrekken en behouden van toptalent. Het is dan ook niet raar dat toonaangevende organisaties zich realiseren dat het roer om moet. Er ontstaan steeds meer kantoren die vormgegeven worden rondom beleving en inspiratie.

Tot slot

Ieder kantoor dat in de toekomst toptalent aan zich wil binden, behoeft een fantastisch belevingsconcept: uitstekende services, uitmuntende faciliteiten, fantastische werkplekconcepten en een getalenteerde hospitality staff die gezamenlijk een unieke gast- en medewerkersbeleving opleveren. Hierbij laten we de open werkplek van HR steeds vaker links liggen en vragen facility management een omgeving te creëren dat talent aantrekt, bindt en inspireert. Nog nooit was facility management in staat om een dusdanig betekenisvolle rol te spelen bij het behalen van de core doelstellingen van organisaties.

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel