D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsDe werkomgeving is medebepalend voor geluk bij werknemers

De werkomgeving is medebepalend voor geluk bij werknemers

11-04-2016

D&B The Facility Group is ervan overtuigd dat medewerkers die goed in hun vel zitten meer energie hebben, meer betrokken zijn en tot betere prestaties komen. En dat – naast de cultuur en de leiderschapsstijl van de organisatie – de werkomgeving een grote bijdrage levert aan het subjectief welbevinden van een medewerker. En daar dragen wij – met onze dienstverlening – heel graag ons steentje aan bij.

Toen ik hierover begin deze week sprak met een gewaardeerde relatie van ons, attendeerde hij mij op het rapport ‘Engagement and the Global Workplace’ van Steelcase, de Amerikaans grootproducent en leverancier van kantoormeubilair. Steelcase doet reeds decennia lang onderzoek naar de werkomgeving en begrijpt steeds beter hoe die werkomgeving het gedrag van mensen beïnvloedt, de cultuur kan versterken en – uiteindelijk – de bedrijfsresultaten kan verbeteren. In het hierboven benoemde rapport wordt voor de eerste keer onderzoek gedaan naar de correlatie tussen de mate van geluk bij medewerkers in relatie tot hoe blij zij zijn over de eigen werkomgeving.

De belangrijkste bevindingen in het rapport bevestigen onder andere onze overtuiging dat er een positieve correlatie bestaat tussen het enthousiasme over de eigen werkomgeving en de betrokkenheid (=geluk) van de medewerker. Daarmee wordt dus feitelijk bewezen dat de werkomgeving een belangrijk onderdeel is van de strategie om tot meer betrokkenheid bij medewerkers te komen. Uiteindelijk blijkt dat een hogere betrokkenheid leidt tot een gelukkiger medewerker. En een gelukkige medewerker heeft meer energie en presteert beter. Happiness works!

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel