D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsD&B The Facility Group wordt facilitaire partner van programmeerschool Codam

D&B The Facility Group wordt facilitaire partner van programmeerschool Codam

31-07-2018

Op het Marineterrein in Amsterdam verrijst het ideële Coding College Codam van TomTom-topvrouw Corinne Vigreux. Docenten of boeken zijn er niet. Collegegeld en vooropleiding zijn niet nodig. D&B zal de ontvangst, beveiliging en schoonmaak verzorgen in het Codam-gebouw dat zeven dagen per week en 24 uur per dag open is.

Iedereen kan zich aanmelden voor de nieuwe programmeerschool, ook mensen die nog nooit één letter code hebben geschreven. En een vooropleiding is niet nodig. Wel talent, creativiteit en doorzettingsvermogen. Het idee voor Codam ontstond naar aanleiding van een bezoek aan École 42 in Parijs. Deze school zonder lesgeld of toelatingseisen is ontstaan dankzij het pionierswerk van de Franse ondernemer Xavier Niel en werd in 2017 uitgeroepen tot beste coding-school van de wereld.

Met de oprichting van deze school wil Vigreux jongeren die van huis uit nooit dergelijke kansen hebben gekregen, de mogelijkheid bieden om te leren programmeren. Én studenten voor wie het bestaande onderwijssysteem niet werkt. In een wereld die steeds digitaler wordt, liggen de kansen voor het oprapen. Organisaties als TomTom, Facebook en Booking.com zitten te springen om programmeer-talent. Bovendien heeft Vigreux de doelstelling om meer vrouwen te interesseren voor het vak. “Het is hard nodig het vak programmeren uit de mannenhoek te halen. Onze toekomst moet geschreven worden door mannen én vrouwen.”

Codam zal in niets lijken op een reguliere school of universiteit. Geen lokalen, maar lichte ruimten met in totaal 230 werkplekken, allemaal voorzien van de allernieuwste iMac’s. Aan de muren hangt kunst. Studenten van Codam profiteren van een unieke, dynamische en interactieve omgeving die maximaal geschikt is voor peer-to-peer onderwijs. De veilige en gastvrije omgeving is 24/7 beschikbaar voor de studenten en is uitgerust met ontspanningsruimtes, een terras, de game-hoek, een theater en meer.

Codam Sky View

David Giron, directeur van Codam, was Hoofd Onderwijsprogramma bij voorloper École 42 in Parijs en verantwoordelijk voor het uitbreiden van die leeromgeving naar Amsterdam: “In het verlengde van de unieke identiteit van Codam waren we niet op zoek naar een main stream facilitaire club. We hebben hier een dienstverlener nodig die zich verbindt met de missie van Codam. Een partner die creativiteit, ondernemerschap en energie meebrengt. D&B The Facility Group matcht uitstekend op dat profiel.”

David Giron & Corinne Vigreux

David Giron & Corinne Vigreux

Corinne Vigreux: “Ik ben blij dat naast de samenwerking met TomTom, D&B zich nu ook heeft gevoegd bij de Codam community. D&B’s flexibele, pragmatische en entrepreneurial aanpak maakt deze samenwerking tot een goede match!”

Bas Hertz, CEO en founder van D&B: “Corinne haar passie voor innovatie en technologie en haar missie om jongeren, onafhankelijk van hun opleiding, economische achtergrond of financiële draagkracht, een betere kans te bieden om het beste te halen uit hun potentieel is bewonderingswaardig en inspirerend. Belangrijk voor Nederland bovendien. Dat wij de mogelijkheid krijgen om Corinne en haar team te supporten, vervult ons met trots.”

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel