D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsD&B The Facility Group investeert in technology

D&B The Facility Group investeert in technology

21-03-2016

Technology vormt vandaag-de-dag al een wezenlijk onderdeel van de werkomgeving. En tegelijkertijd realiseren wij ons dat wij pas aan het begin staan van de enorme impact die technology zal hebben op ons leven…in en buiten het kantoor. 

D&B The Facility Group nam in 2013 het besluit om technologische ontwikkeling als één van de centrale thema’s binnen haar bedrijf te positioneren. Zij geloofde dat het veelbesproken Internet-of-Things alle mogelijkheden in zich draagt om te komen tot meer verbinding en samenwerking tussen mensen. Zodra apparaten, ruimtes en computers in staat zijn om met elkaar te communiceren en het overbodig maken voor medewerkers en gasten om zich bezig te moeten houden met plichtmatige procedures en handelingen ontstaat er ruimte en tijd voor meer contact, aandacht en verbinding. Als het ware….een Internet-of-People.

Een duurzame propositie

Tegelijkertijd past technologie in de duurzaamheidsvisie van D&B The Facility Group. “Nog te vaak zijn schoonmakers een vergaderruimte aan het stofzuigen waar een hele dag niemand geweest is of is een beveiliger handmatig in een schriftje aan het noteren in welke ruimte en op welk moment men constateerde dat er iets niet in de haak was, om dat op een later moment over te typen in hun dagrapportage. Ook moeten receptionistes nog vaak  telefonisch of per mail verifiëren of een afspraak die enkele maanden geleden reeds is ingeboekt ook daadwerkelijk door zal gaan en of er inderdaad een parkeerplaats beschikbaar is voor de bezoeker”, vertelt Jan-Willem de Bruijn, COO van D&B The Facility Group. “Mensen inzetten op taken die niet direct van toegevoegde waarde zijn of als nuttig ervaren worden, is niet een maatschappelijk verantwoorde wijze om met mensen te werken. Zeker niet als die getalenteerd, ambitieus en betrokken zijn, zoals onze collega’s. Wij proberen verspilling in de breedste zin van het woord tegen te gaan: verspilling van energie, van geld, van talent, van originele ideeën en een eigen mening, verspilling van cultuur en van kansen en mogelijkheden. En ook daarbij kan technologische ontwikkeling ons helpen”.

Op zoek naar een partner

D&B The Facility Group realiseerde zich dat – bij haar ambitie om technology als centraal thema binnen haar organisatie te positioneren – zij zich niet wilden branden aan de strijd om getalenteerde developers aan te moeten trekken. “Daarvoor beschikken wij simpelweg niet over de juiste kennis, ervaring of aantrekkingskracht”, aldus Ramon Freriks, Manager D&B Digital van D&B. “Het was evident dat wij hiertoe een getalenteerde partij moesten vinden met een bewezen track record”. Er lagen reeds enige lijntjes vanuit D&B The Facility Group met Dutch Frontiers founder Melvin Bostelaar en in 2014 werd de bouw van de nieuwe website van de facilitair dienstverlener aan zijn technologiebedrijf gegund.

Integrated Facility Management

Foto credits: HNK Rotterdam / SKEPP (www.skepp.nl)

Dutch Frontiers

Het Nederlandse technology bedrijf Dutch Frontiers is ontstaan uit een samenwerking van diverse succesvolle internetondernemers die zich realiseerden dat de kennis en knowhow die men gedurende de afgelopen jaren heeft opgebouwd van grote waarde kan zijn, ook voor andere bedrijven. En dat het delen van die expertise ook weer waarde binnen hun eigen activiteiten zou kunnen opleveren. “Een samenwerking met een organisatie als D&B, die binnen haar markt qua visie ver voorloopt op de rest, brengt ons als ontwikkelaar van cutting edge technology ook weer naar een volgend niveau”, zo licht Melvin Bostelaar, mede oprichter van Dutch Frontiers, toe. “De wijze waarop D&B kijkt naar productiviteit, geluk, gezondheid en samenwerking in de werkomgeving raakt ons allemaal, wetende dat wij in Nederland inmiddels 10 miljoen banen vervullen met elkaar. Als je in die context technology kunt inzetten en impact hebt…relevanter dan dat wordt het niet”.

De toekomst

D&B The Facility Group en Dutch Frontiers hebben inmiddels de handen in elkaar geslagen om applicaties en toepassingen te ontwikkelen die het leven van gasten, medewerkers en hospitality professionals in en rondom kantoren beter, leuker en succesvoller te maken. Daarbij worden samenwerkingen met andere vooruitstrevende technology bedrijven overigens niet uitgesloten. “Dutch Frontiers is onze exclusieve techpartner en mede-regievoerder in elk van onze digitale ontwikkelingen. Samen zullen wij – vanuit de make-or-buy afweging – op zoek gaan naar collaborations met bedrijven of start ups die op onderdelen binnen de guest journey toonaangevende technologie ontwikkeld hebben”, zo sluit Freriks af.

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel