D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsD&B The Facility Group investeert in ambitie van medewerkers

D&B The Facility Group investeert in ambitie van medewerkers

15-12-2015

D&B The Facility Group ontsluit een online trainingsportal waarbinnen medewerkers de mogelijkheid hebben 138 trainingen te volgen in categorieën variërend van persoonlijke effectiviteit en management vaardigheden tot social media en bedrijfshulpverlening.   

D&B The Facility Group heeft altijd al een grote focus gehad op het aanbieden van opleidingsmogelijkheden aan haar medewerkers. “Wij vragen een grote betrokkenheid en uitstekende prestaties van onze mensen. Dat kan niet zonder hen ook het gereedschap te bieden om hier aan te kunnen voldoen”, aldus Jan-Willem de Bruijn, COO van D&B The Facility Group. Eind 2014 kreeg Tetske van Ossewaarde – Senior Manager Learning & Development – dan ook het groene licht om een ambitieus opleidingsplan voor de organisatie vorm te geven welke past in het hedendaagse arbeidsklimaat en duurzaam een bijdrage levert aan de inzetbaarheid en ambitie van medewerkers.

Blended learning

“Wij hadden al langer de wens om naar een combinatie te gaan van face-to-face onderwijs en online leren”, aldus Tetske van Ossewaarde. “Hiermee willen we als organisatie enerzijds inspringen op steeds mobieler wordende medewerkers. Anderzijds onderkennen we dat mensen op verschillende manieren leren en dat een blended opleidingsaanbod hierop het beste aansluit”. Sinds 7 december jongstleden biedt D&B The Facility Group haar medewerkers een zeer compleet landschap voor wat betreft opleidingen en trainingen in de vorm van een online D&B Academy gerealiseerd in samenwerking met e-learning platform Studytube*. “Primair springen wij met de mogelijkheden om trainingen, cursussen en opleidingen in op de grote ambitie van onze medewerkers. Hoewel wij reeds significant meer deden aan opleidingen dan in onze markt gebruikelijk is, werd uit het medewerkertevredenheidsonderzoek dat wij eind 2014 gedaan hebben, duidelijk dat de ambitie verder reikte. Tegelijkertijd willen wij ook onderkennen dat de arbeidsmarkt aan het veranderen is en mensen op andere manieren carrière gaan maken. Ook daar voelen wij onze verantwoordelijkheid naar onze talenten”.

Over de arbeidsmarkt

De wereld om ons heen, de maatschappij en de arbeidsmarkt veranderen in een hoog tempo. Mensen zullen moeten doorwerken tot op hogere leeftijd alvorens met pensioen te gaan en in tegenstelling tot vroeger tijden hebben mensen niet langer “een baan voor het leven”. De verwachting voor de jongste generatie werknemers is nu dat zij – voordat zij 40 jaar oud zijn – al 10 banen gehad hebben. Werkzekerheid wordt daarmee belangrijker dan baanzekerheid. Een bijkomende verandering van deze tijd is dat werkgevers en werknemers een toenemende eigen risico lopen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Pensioenen gaan later in en uitkeringen worden minder. Onze sociale wet- en regelgeving verandert voortdurend, uitkeringen worden gekort of de duur ervan wordt verder beperkt. Bedrijven en medewerkers betalen een groeiend deel van de rekening als medewerkers – tijdelijk of blijvend – minder of helemaal niet meer inzetbaar zijn. Beide partijen hebben er dus belang bij risico’s beheersbaar te maken en te beperken.

Medewerker aan zet

“Statistisch gezien isTetske van Ossewaarde D&B The Facility Group de kans groot dat een medewerker van D&B – voordat deze met pensioen gaat – nog andere werkgevers zal hebben. Het is dus van groot belang dat wij de kans voor onze medewerkers op het scoren van een leuke baan zo groot mogelijk maken en houden. Opleidingen en persoonlijke ontwikkeling vergroten de waarde en verdiencapaciteit op de arbeidsmarkt. En daarom hebben onze medewerkers er ook zelf baat bij om te investeren in de eigen employability (inzetbaarheid)”, zo legt Tetske uit. “Bovendien draagt het ertoe bij dat iemand optimaal blijft functioneren en dat leidt tot grotere betrokkenheid en meer plezier in het werk. Dit verhoogt de kwaliteit van leven.”

* Studytube is verkozen tot Beste Opleider van Nederland voor wat betreft e-learning.

Over D&B The Facility Group

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

 

Bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel