D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsD&B Cleaning: Eerlijke en duurzame schoonmaak!

D&B Cleaning: Eerlijke en duurzame schoonmaak!

10-12-2013

In de nadagen van de crisis worden de gevolgen van deze crisis voor ons land pas echt zichtbaar. Dagelijks worden wij in het nieuws opgeschrikt door berichten over massaontslag van medewerkers bij zowel kleine als (middel)grote organisaties en zien wij de leegstand van bedrijfskantoren verder toenemen. De onduidelijkheid over de te varen politieke koers draagt ook niet echt bij aan de realisatie van een gunstig ondernemersklimaat. Toch ziet D&B The Facility Group kans om zich goed staande te houden binnen een krimpende facilitaire markt. In 2012 werd voor het derde opeenvolgende jaar een omzetgroei gerealiseerd van meer dan 20%, wat wederom resulteerde in een nominatie voor een FD Gazellen award. Ook in 2013, een investeringsjaar ten behoeve van de eigen (kantoor)organisatie, hebben wij weer aansprekende opdrachtgevers mogen verwelkomen en zien wij de omzet verder groeien. Fantastisch natuurlijk!

Misstanden schoonmaakbranche

Echter, dergelijke mooie resultaten komen niet vanzelf, maar zijn een gevolg van een hardwerkende organisatie met een stabiele en transparante koers die opdrachtgevers en medewerkers centraal stelt bij het in- en verrichten van de facilitaire dienstverlening. Helaas zien wij dit laatste nog niet altijd terug in de schoonmaakbranche en zijn wij zelfs verbaasd over de misstanden in deze branche. Meerdere schoonmaakorganisaties proberen nog steeds over de rug van de eigen opdrachtgevers en medewerkers de winstresultaten op te poetsen. Opdrachtgevers krijgen onder het mom van een prestatiegericht contract vaak niet de afgesproken kwaliteit geleverd en het niet-leveren van contractueel overeengekomen ureninzet van medewerkers en management lijkt meer regel dan uitzondering. Daarnaast zijn schoonmaakmedewerkers zelf vaak ook niet gelukkig met hun werksituatie. De schreeuw om meer respect en minder werkdruk zal ook tijdens de nieuwe cao-onderhandelingen vaak gehoord worden. Volgens D&B is de markt dan ook klaar voor een kwalitatieve en duurzame schoonmaakpropositie: D&B Cleaning!

Investeren in cleaning hosts leidt tot kwaliteit

D&B Cleaning wil geen speler zijn binnen een prijsvechtersmarkt, maar kiest ervoor om een duurzaam en kwalitatief concept in de markt te zetten, waarbij innovatiedrang en transparantie de boventoon voeren. Het succes van dienstverlening wordt grotendeels bepaald door de betrokkenheid, inzet en kwaliteit van de dienstverleners. Hebben deze dienstverleners plezier in hun werk en worden zij gewaardeerd door hun werkgever, klanten of gasten, dan leveren zij zichtbaar betere prestaties. Binnen D&B Cleaning is de keuze gemaakt om te investeren in de ontwikkeling van haar cleaning hosts. Goede arbeidsvoorwaarden worden aangevuld met vakgerichte opleidingen, taaltrainingen en persoonlijke begeleiding. Ook de werkprogramma’s van de cleaning hosts zijn realistisch en goed haalbaar.

D&B Cleaning is ervan overtuigd dat het dragen van representatieve en comfortabele werkkleding en het werken met functionele en kwalitatief goede materialen en hulpmiddelen het werkplezier van de cleaning host vergroot. Verbreding van het takenpakket zorgt voor afwisseling in het dagelijkse werk en zal doorgroei naar andere taakgebieden (postkamer, repro, archief, catering en handyman-taken) stimuleren. Door de cleaning host integraal onderdeel te laten uitmaken van een facility service team op locatie bij de opdrachtgever, ontstaat er een band met de overige facilitaire collega’s en zal het teamgevoel versterken. Het aangaan van arbeidscontracten met een hoger aantal contracturen en voor een langere (onbepaalde) periode zal leiden tot een hoge mate van betrokkenheid van de cleaning host bij D&B Cleaning en haar opdrachtgevers. Maar vooral moet niet vergeten worden om successen met elkaar te vieren. Met elkaar samenwerken mag namelijk ook best leuk zijn en ons blij maken!

Kwalitatieve en duurzame opdrachtgevers

D&B Cleaning zet haar schoonmaakconcept in bij opdrachtgevers die ook willen afrekenen met de misstanden in de schoonmaakbranche en op zoek zijn naar innovatieve en duurzame alternatieven. Op zoek zijn naar proactief, gekwalificeerd en beslissingsbevoegd schoonmaakmanagement dat niet voortdurend muteert en tijdig de transparante managementrapportage aanlevert. Op zoek zijn naar een schoonmaakorganisatie die de afspraken nakomt en voor een goede ziekte- en vakantievervanging zorgdraagt. Op zoek zijn naar betrokken schoonmakers die met plezier goed en volledig schoonmaken. De zoektocht van deze opdrachtgevers is ten einde gekomen indien zij ook als eerlijk en duurzaam door het bedrijfsleven willen gaan. Professionalisering en verduurzaming van de schoonmaakbranche vraagt namelijk inspanning en ‘offers’ van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer. Maar wordt gezamenlijk de keuze gemaakt om dit kwalitatieve en duurzame pad in te slaan, dan staat ons een schitterende ervaring te wachten!

Succesvol zijn

Wanneer D&B Cleaning blijvend investeert in haar medewerkers en het haar lukt om opdrachtgevers te vinden die haar gedachtengoed delen, dan moet het wel erg raar lopen wil zij niet succesvol blijven. Indien D&B Cleaning mooie groeicijfers presenteert met een gezond en transparant rendement en D&B The Facility Group wederom genomineerd wordt voor de FD Gazellen award, dan zou dat schitterend zijn. Maar bovenal hoop ik dat D&B Cleaning, samen met andere gelijkgestemde schoonmaakorganisaties, een verandering heeft kunnen teweegbrengen binnen de schoonmaakbranche. Een verandering waarbij kwalitatieve en duurzame schoonmaak de standaard is geworden en medewerkers plezier in hun werk hebben, maar ook gerespecteerd en eerlijk beloond worden. Lijkt mij toch een fantastisch vooruitzicht!

Edo den Hertog, Director Business Development D&B The Facility Group

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere ReceptiedienstenFacility Management, Objectbeveiliging, Bedrijfscatering en Schoonmaakdiensten voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen. Ook kunt u bij ons terecht als u op zoek bent naar een facilitaire interim- of projectmanager. Wilt u hier meer over weten klik dan op de desbetreffende link.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel