D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsCEO Bas Hertz vraagt aandacht voor CO2 problematiek

CEO Bas Hertz vraagt aandacht voor CO2 problematiek

02-12-2019

Sinds begin dit jaar is D&B partner geworden van Trees for All. De stichting plant bomen in Nederland en het buitenland en beschermt bestaande bossen met als doel het compenseren van CO2-uitstoot. Om het belang van dit initiatief te onderstrepen, besloot Bas Hertz – Founder en CEO van D&B – ook zelf een schep ter hand te nemen.

Bas Hertz (rechts) vergezeld door Filip Cwiklinski, General Manager van het mobiliteitsbedrijf van D&B

“Zelf de schep ter hand nemen om bomen te planten, is wellicht een beetje voor de bühne, maar dat maakt het CO2-vraagstuk niet minder urgent”, zo licht Bas Hertz toe. “Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig.” Dat was reden voor de facilitair dienstverlener om te gaan investeren in bomen.

“Wij zijn ons enorm bewust van het feit dat ook wij als organisatie onze CO2-footprint dienen te verlagen, en daar doen wij veel aan”, zegt Hertz. “Wij hebben bijvoorbeeld de CO2-footprint van ons cateringassortiment in beeld. Wij koken met de seizoenen mee en geloven in versbereiding. De hoeveelheid dierlijke producten die wij voeren is zeer laag in vergelijking met traditionele catering.” Maar ook op onderwerpen zoals het wagenpark, gebruik van water en energie en afvalmanagement neemt het bedrijf haar maatregelen. “Naast de eerder genoemde maatregelen om onze CO2 te verlagen, nemen we dus ook stappen om een aanzienlijk deel van onze resterende CO2-uitstoot te compenseren middels het planten van bomen.”

Trees for All plant bomen, beschermt en herstelt bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Trees for All is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en de enige stichting in Nederland met CBF-keurmerk waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten. Alle projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere ReceptiedienstenFacility Management, Objectbeveiliging, Bedrijfscatering en Schoonmaakdiensten voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen. Ook kunt u bij ons terecht als u op zoek bent naar een facilitaire interim- of projectmanager. Wilt u hier meer over weten klik dan op de desbetreffende link.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel