D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsBiotechbedrijf Genmab richt haar blik naar buiten

Biotechbedrijf Genmab richt haar blik naar buiten

05-03-2019

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat biotechbedrijf Genmab de deuren van haar nieuwe Research & Development center op het Utrecht Science Park opende. De overgang naar dit state-of-the-art R&D center was tevens de start van een volgende fase in het bestaan van de organisatie. “Het was van belang dat wij onszelf meer open gingen stellen voor de buitenwereld”, aldus Nathalie Starink, Associate Director bij Genmab.

Nathalie Starink is Associate Director bij Genmab en verantwoordelijk voor de vertaling van de organisatie-strategie naar de nieuwe werkomgeving.

Naar buiten gericht

Genmab is een beursgenoteerd, internationaal opererend biotechbedrijf dat medicijnen tegen kanker ontwikkelt. De afgelopen jaren maakte de organisatie een grote groei door, waardoor behoefte aan een nieuw onderkomen ontstond. En de beslissing van Genmab om de eigen medicijnen zelf naar de markt te willen gaan brengen, leidde tot een strategie die meer naar buiten gericht is. Ook die nieuwe koers moest recht gedaan worden door een open, transparant en gastvrij ontwerp van de nieuwe werkomgeving. Aan Nathalie Starink de schone taak om de nieuwe koers te vertalen naar een strategie voor Real Estate & Facilities.

Marktgerichte competentie

“Binnen de Genmab organisatie leeft er een enorme betrokkenheid bij het verbeteren van de levens van patiënten. Onze wetenschappers en onderzoekers zijn er elke dag op gericht om die oplossing te vinden die kanker uiteindelijk tot een chronische ziekte maakt, dat is de droom”, vertelt Starink. “Als je zo vastberaden bent om dat doel te bereiken, dan wordt het minder belangrijk gevonden hoe het gebouw waarin je werkt eruit ziet. Of hoe bezoekers en gasten ontvangen worden”. Maar met de groei van de organisatie en de keuze om haar medicijnen zelf naar de markt te brengen, wordt ook die marktgerichte competentie voor de organisatie steeds belangrijker.

Transparant gebouw

Het nieuwe gebouw heeft een heel licht en ruimtelijk karakter. En een open structuur met grote overspanningen en lange zichtlijnen. Met een transparant atrium als blikvanger waarbinnen diverse gigantische eilanden zweven die dienstdoen als informele vergader- en overlegplekken. Het R&D center bestaat uit kantoren, laboratoria en een uitgebreide reeks ondersteunende functies zoals een vergadercentrum, auditorium, café en restaurant. “Het gebouw moet uitnodigend zijn om naar binnen te komen”, zo licht Nathalie Starink toe.

Hospitality

“Het was ook onze wens om op de nieuwe locatie een onderscheidende hospitality-beleving te creëren, passend bij hetgeen wij willen uitstralen. Wij hebben Hutten geselecteerd voor onze catering en D&B The Facility Group is verantwoordelijk voor de ontvangst en de beveiliging op het R&D center. De eerste en laatste indruk die gasten hebben van het bezoek aan Genmab bepalen hoe het verblijf bij ons door hen herinnerd wordt”. De beveiligers van D&B zijn getraind volgens een proactieve en mensgerichte beveiligingsmethodiek, Predictive Profiling. “Het idee is dat de security host gasten, bezoekers en passanten proactief en gastvrij benadert wanneer deze signalen waarneemt die lijken af te wijken van de norm. En ook de receptioniste zorgt voor een proactieve en dynamische ontvangst”.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere ReceptiedienstenFacility Management, Objectbeveiliging, Bedrijfscatering en Schoonmaakdiensten voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen. Ook kunt u bij ons terecht als u op zoek bent naar een facilitaire interim- of projectmanager. Wilt u hier meer over weten klik dan op de desbetreffende link.

Of neem contact op met:

Sander Bon
Sander Bon
Manager New Business
06 21 49 97 49

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel