D&B The Facility GroupFacilitair NieuwsD&B The Facility Group & innovatief concept bedrijfscatering

D&B The Facility Group & innovatief concept bedrijfscatering

19-01-2015

Met heel veel plezier en gepaste trots mogen wij melding maken van het feit dat D&B sinds kort actief is in de markt van de bedrijfscatering. En wij zijn voornemens om deze stevig te veranderen!

Hoe het allemaal begon

Halverwege 2013 kwam D&B, na een tip van één van onze klanten, in contact met Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen. Twee jonge ondernemers van begin 20 die tijdens een reis door Azië kennis maakten met het idee van een food court; een plek waar lokale ondernemers een variëteit aan eten en drinken aanbieden. Geïnspireerd door het concept van een food court brachten zij in 2011 het idee mee naar Nederland en startten WE CANTEEN. Het doel: saaie (bedrijfs)kantines omvormen tot een food court waar een gevarieerd aanbod wordt verzorgd door wisselende lokale ondernemers. Eten weer een verhaal en een gezicht geven, want dat proef je! D&B raakte in de ban van deze twee energieke meiden met hun vooruitstrevende idee en besloot Maaike en Charlotte de mogelijkheid te bieden om in te trekken bij D&B en gebruik te maken van de kennis, kunde, ervaring en het netwerk van D&B.

Manon Klaver, Event Manager, WE CANTEEN ondernemer, BBROOD

Manon Klaver, Event Manager, WE CANTEEN ondernemer, BBROOD

Een geweldige match

Al snel bleek dat WE CANTEEN en D&B The Facility Group een enorme klik hebben. De samenwerking verdiepte zich en we zochten elkaar meer en meer op om met elkaar mee te denken, te sparren en samen tot nieuwe inzichten te komen. Begin 2014 hebben wij dan ook besloten om onze samenwerking te formaliseren en inmiddels is WE CANTEEN een vol zusje van D&B The Facility Group.

Nick (l) en Michiel (r), oprichters/eigenaren bij WE CANTEEN ondernemer JUICE & SALAD

Nick (l) en Michiel (r), oprichters/eigenaren bij WE CANTEEN ondernemer JUICE & SALAD

Het food court

In het buitenland is het concept van een food court of food hall vaak al niet meer uit het straatbeeld weg te denken: diverse lokale ondernemers die zich richten op het bereiden van hun eigen specialiteit en deze in één omgeving serveren. Op die manier kan iedereen precies dat gerecht kiezen waar hij of zij trek in heeft en toch samen eten. De Nederlandse markt begint langzaamaan deze manier van eten te ontdekken. Zo is er dit jaar enorm veel media-aandacht voor initiatieven als de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. In 2013 werd WE CANTEEN tijdens de Misset Catering Awards uitgeroepen tot ‘Meest Innovatieve Cateringconcept van Nederland’. Het Nationaal Foodservice Congres 2013 benoemde WE CANTEEN tot ‘Meest Vernieuwend Out-of-Home Concept’.

Thijs van Koesveld, oprichter en eigenaar bij WE CANTEEN ondernemer BULLS AND DOGS

Thijs van Koesveld, oprichter en eigenaar bij WE CANTEEN ondernemer BULLS AND DOGS

Over het WE CANTEEN Bedrijfscatering concept

WE CANTEEN vormt het traditionele bedrijfsrestaurant om tot food court bedrijfscatering, waarbij een continu variërend aanbod wordt verzorgd door lokale ondernemers. In de praktijk betekent de introductie van WE CANTEEN in de bedrijfscatering het volgende:
• Ondernemerschap: WE CANTEEN is anders dan ieder ander Nederlands cateringconcept doordat het aanbod wordt verzorgd door lokale ondernemers.
• Innovatie: Innovaties in de food & beverage markt worden in 9 van de 10 gevallen het eerste opgepikt en geïntroduceerd door lokale ondernemers, de ondernemers waar WE CANTEEN mee samen werkt. Met WE CANTEEN halen organisaties dus de nieuwste innovaties op het gebied van eten en drinken in huis.
• Variatie: het basisassortiment bestaande uit broodjes, sappen, soepen en salades wordt verzorgd door één vaste lokale ondernemer. Diverse andere lokale ondernemers verzorgen afwisselend een aanvulling uit diverse wereldkeukens op het basisaanbod van het bedrijfsrestaurant.

George Albinus (l) en Ivo van den Berg (r) van WE CANTEEN ondernemer BARRA PAELLA

George Albinus (l) en Ivo van den Berg (r) van WE CANTEEN ondernemer BARRA PAELLA

Bedrijfscatering info?

Wilt u meer informatie over de bedrijfscatering formule van WE CANTEEN & D&B The Facility Group? Neem dan contact op met Robert Klein, General Manager WE CANTEEN.

m. +31 (0)6 1809 8600
robert@wecanteen.nl
www.wecanteen.nl

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Reacties zijn gesloten.

Stuur mij dit artikel