D&B TodayAlle HighlightsHét meest integrale bedrijf van Nederland!

Hét meest integrale bedrijf van Nederland!

01-05-2015

Naast het aanbieden van een compleet facilitair dienstenpakket, voert D&B The Facility Group nu wijzigingen door in haar structuur en wordt daarmee het meest integrale facilitaire bedrijf van Nederland.

Bovenstaande was voor de oplettende kijker mogelijk te verwachten toen D&B The Facility Group begin 2014 haar dienstenpakket compleet maakte met een eigen schoonmaaktak en de zeer innovatieve cateringformule We Canteen. Daarmee is D&B één van de weinige spelers binnen de facilitaire markt die alle grote dagelijkse facilitaire diensten vanuit het eigen huis kan aanbieden bij haar opdrachtgevers.

“Wij hebben reeds langere tijd de overtuiging dat om een echt volwaardige beleving neer te zetten in de werkomgeving van vandaag, je stuur moet kunnen hebben op alle facetten die de verwachtingen van gasten en bezoekers beïnvloeden”, aldus Bas Hertz, CEO van D&B The Facility Group. “Voorheen waren wij al verantwoordelijk voor catering en schoonmaak, maar deze diensten kochten wij in bij onze partners. Daarmee bereikten wij reeds goede resultaten, maar we hadden nog altijd niet 100% grip op de customer experience van A tot Z. Behalve dat wij nu volledig verantwoordelijk kunnen zijn voor de customer journey, worden tevens stevige synergievoordelen behaald die tot aantrekkelijke kostenbesparingen leiden bij onze opdrachtgevers”.

Inmiddels biedt D&B The Facility Group haar opdrachtgevers een breed scala van diensten: Objectbeveiliging, receptiediensten, kantoorschoonmaak, bedrijfscatering, facilitaire servicedesk en office support diensten, waaronder postkamer, repro- en documentservices, maar ook handymandiensten en huismeesterdiensten. Ook het facilitair management is in goede handen bij D&B The Facility Group. Met zo’n 50 facilitair managers is zij op dit vlak één van de grotere spelers in Nederland.

De meeste nieuwswaarde ligt misschien wel in het feit dat D&B besloten heeft om alle bovengenoemde activiteiten in één operationele structuur onder te brengen. Dit in tegenstelling tot andere spelers in de markt die de diverse diensten verkokerd in de markt aanbieden. “Onze business managers zijn verantwoordelijk voor integrale portefeuilles”, legt Jan-Willem de Bruijn – COO van D&B – uit. “Zij zijn eindverantwoordelijk voor zowel het facilitair management, als bijvoorbeeld de receptiediensten en beveiliging bij onze opdrachtgevers. Onze opdrachtgever kan het hele facilitaire pallet met zijn of haar business manager doorspreken. Niet continu andere specialisten aan tafel dus”.

Inderdaad zien wij in de facilitaire markt dat dezelfde leverancier verantwoordelijk is voor de uitvoer van meerdere diensten op één kantoor, maar dat de opdrachtgever te maken krijgt met verschillende divisiemanagers. Eén voor de schoonmaak, een ander voor de beveiliging en een derde manager die iets van de catering moet vinden. Daar spreekt weinig integraliteit uit. “Een integrale structuur als die van D&B vraagt veel van de kennis, kunde en managementvaardigheden van het management bij D&B”, aldus De Bruijn. “Zij moeten immers veel weten van een enorm breed scala aan diensten. Hierbij worden zij ondersteund door een team van interne specialisten“.

Ter afsluiting voegt Hertz nog toe dat iedere dienst op zichzelf ook onderscheidend is en van hoge kwaliteit in de eigen deelmarkt. “Wij willen kwalitatief voorop lopen in onze markten. Dus wanneer er een uitvraag voor objectbeveiliging komt, dan is het voor ons evident dat wij met onze dienstverlening kwalitatief onderscheidend zijn van de andere aanbieders in de beveiligingsmarkt. Datzelfde geldt voor onze andere diensten”.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Stuur mij dit artikel