D&B The Facility Group huurt 1.750 meter in kantorencomplex Gondel

 

D&B The Facility Group zal haar hoofdkantoor per begin september verhuizen naar multi-tenant kantorencomplex Gondel in Amstelveen.

Het is amper drie jaar geleden dat de facilitaire dienstverlener vanaf de Amsteldijk in Amsterdam naar Amstelveen verhuisde. De afgelopen jaren hield D&B kantoor in een iconisch kantoorgebouw gelegen midden in het Amstelveense heempark De Braak. “Wij werden door de gemeente Amstelveen en de gebouweigenaar gevraagd om ruimte te maken voor een internationale school die naar Nederland zou komen”, licht CEO Bas Hertz toe. “Uiteindelijk zijn wij daarmee akkoord gegaan.”

De keuze van D&B The Facility Group voor kantorencomplex Gondel is voor sommigen een verrassing. Het contrast tussen het huidige kantoor van D&B en Gondel is groot wanneer men de ligging en uitstraling van de beide gebouwen in ogenschouw neemt. Toch viel de keuze van D&B The Facility Group op gebouw Gondel.

Hertz geeft een toelichting: “Op onze zoektocht naar nieuwe huisvesting hebben we zeer veel locaties de revue zien passeren. Hoewel Gondel niet vanaf moment één onze onverdeelde voorkeur had, begon specifiek dit gebouw te groeien in onze achting. D&B The Facility Group laat bij haar opdrachtgevers zien dat niet zozeer het kantoor zelf, maar hetgeen er ín het kantoor gebeurt het verschil kan maken. Dat uitstekende service, goede faciliteiten en een opwindende en inspirerende werkomgeving ervoor kunnen zorgen dat medewerkers beter in hun vel zitten. En dat is van onschatbare waarde, want mensen die goed in hun vel zitten, presteren beter, zijn productiever, minder ziek.” Ook het spectaculaire buitenterras van ongeveer 800 m² vormt een bijzondere toevoeging op de werkomgeving van D&B.

De gesprekken die plaatsvonden met eigenaren Zadelhoff en Maarsen Groep inspireerden ook hen om op een andere manier naar hun eigen gebouw te gaan kijken. “Uiteindelijk krijgen we de ruimte om in Gondel een beleving te realiseren die uitstekend past bij de propositie van D&B”, aldus Hertz. “In andere kantoren botsten we toch wel op enkele beperkingen, terwijl we in Gondel het gevoel hebben iets neer te kunnen zetten dat naadloos aansluit op het DNA van onze organisatie.”

“Zadelhoff en Maarsen Groep verwachten dat de komst van D&B The Facility Group naar de Gondel tot een zeer positieve impuls voor het gebouw zal leiden”.

~ De directie van Zadelhoff

Met de komst van D&B The Facility Group naar Gondel hebben de eigenaren ingestemd om de algemene ruimten van een aanzienlijke upgrade te voorzien. D&B The Facility Group zal de hospitality, de schoonmaakdienstverlening en het eten en drinken gaan verzorgen in het gebouw ten behoeve van alle huurders. Zo zal er geen traditionele receptiebalie, maar een hippe koffiebar in de ontvangstomgeving gerealiseerd worden. En in het restaurant gaat We Canteen een proeftuin realiseren waar – naast een dagelijks versbereid assortiment – op diverse dagen per week lokale ondernemers gerechten bereiden en serveren afkomstig uit diverse wereldkeukens. “Wij willen meer reuring creëren in de algemene ruimte en ontmoetingen tussen huurders en pandbewoners stimuleren. Zometeen kunnen gasten, bezoekers en pandbewoners prima terecht in het restaurant en de algemene ruimte om te werken, even uit te breken of informeel te vergaderen.”

D&B The Facility Group zal in de eerste week van september haar intrek nemen in haar nieuwe kantoor. De transformatie van de algemene ruimtes zal begin 2019 gerealiseerd zijn.

Beelden van Ditt Officemakers, verantwoordelijk voor de transformatie van de algemene ruimten

Stuur mij dit artikel