D&B The Facility GroupReferentiesD&B The Facility Group verzorgt Integrated Facility Services bij TomTom

D&B The Facility Group verzorgt Integrated Facility Services bij TomTom

In 2014 startte TomTom de zoektocht naar een integraal facilitair dienstverlener voor de drie Nederlandse kantoorlocaties in Amsterdam en Eindhoven. Tot dan toe had het bedrijf de facilitaire diensten ‘single service’ uitbesteed, maar het was de uitdrukkelijke wens om naar meer geïntegreerde dienstverlening over te stappen. Na een selectieprocedure viel in januari 2015 de keuze op D&B en werd een integraal FM-contract gesloten voor de diensten security, receptie, cleaning, mailroom en catering. Begin april werd gestart met vier services, catering volgde een maand later.

Testimonial Marga Actor, Global Facility & Mobility Manager bij TomTom:

“We hadden zo’n 20 losse facilitaire contracten. Het managen van die contracten kostte gewoon te veel tijd, daar wilden we van af. Net als Travel kan facility management toegevoegde waarde hebben voor de organisatie en de medewerkers. Basiszaken zoals een schoon kantoor en een schone werkplek moeten gewoon goed geregeld zijn, anders kun je je werk niet goed doen. Maar iemand zal hier niet willen werken omdat het zo schoon is. Maar je kunt andere dingen zo leuk maken, dat dat toch een bijzonder gevoel oplevert bij medewerkers waardoor ze extra arbeidsplezier hebben. Dat kan bijvoorbeeld ook voor catering gelden.”

“Met We Canteen is de variatie in het productenassortiment flink toegenomen”, zegt Actor. “Natuurlijk bieden we het basisassortiment aan met brood, kaas en melk, dat is vooral voor de Nederlanders. Maar we hebben hier een internationale werkcultuur. Onze buitenlandse collega’s zijn gewend om tussen de middag warm te eten. De wisselondernemers vullen dat heel goed in, met steeds weer andere gerechten. Je ziet ook dat de zelfstandige wisselondernemers zich optimaal inzetten. Ze moeten ook wel omdat ze een minimale omzet nodig hebben, ze werken immers voor eigen rekening. Dat straalt af op de gerechten en de manier waarop ze zich presenteren.”

Verschillende mensen hebben Marga laten weten dat ze heel tevreden zijn met WE CANTEEN als bedrijfscateraar: “In Eindhoven reageerde een collega met de woorden: ‘Hier heb ik tien jaar op gewacht’, en van een collega in Amsterdam ontving ik een mail met de tekst: ‘I love it’.”

Over TomTom:

TomTom is opgericht in 1991 en is een toonaangevende aanbieder van navigatie- en locatie gebaseerde producten en diensten. De kaarten, verkeersinformatie en navigatietechnologie van TomTom vormen de drijvende kracht achter ingebouwde autonavigatiesystemen, mobiele apparaten, internetapplicaties en oplossingen voor bestuur en bedrijf. TomTom ontwerpt en produceert ook zijn eigen locatie gebaseerde producten, zoals draagbare navigatieapparatuur en oplossingen voor vlootmanagement, evenals sporthorloges met GPS-functionaliteit. TomTom heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, telt wereldwijd 3500 medewerkers en verkoopt zijn producten in meer dan 35 landen.

Over WE CANTEEN:

WE CANTEEN bedrijfscatering vormt bedrijfsrestaurants om tot een omgeving waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. WE CANTEEN bedrijfscatering geeft eten weer een verhaal en een gezicht… En dat proef je.

Over D&B The Facility Group:

D&B The Facility Group is aanbieder van integrale facilitaire dienstverlening. D&B verzorgt onder andere Receptiediensten, Objectbeveiliging, SchoonmaakdienstenFacility Management en Bedrijfscatering voor corporate kantoren en hoogwaardige vastgoedomgevingen.

Stuur mij dit artikel